Dante Denklemi

Haham Aharon Handalmanın Tevratın şifreleri üzerindeki uzmanlığı - Kutsal kitaplarda kelime ve harfleri yeniden düzenleme çalışması - bir adamın ismini ortaya çıkardı. Yosef Kobinski kimdir ve neden Tanrı onun ismini Kutsal Kitapa koymuştur? Cevapları bulmak için, Aharon bir araştırma başlatır ve bir Polonez haham olan Kobinskinin sadece Kabala üstadı bir bilge değil, aynı zamanda insanlık tarihinin belki de en önemli çalışmasını yazmış olan muhteşem bir fizikçi olduğunu öğrenir.Seattleda, Jill Talcottun enerji dalgaları denklemleri ile ilgili çalışması, yaklaşık elli yıl önce iyilik ve kötülük kanununu keşfettiğini iddia etmiş ve uzun zaman önce ölmüş olan Yosef Kobinski ile ilişkilidir. Ama Jillin laboratuvarı havaya uçtuğunda, uç noktada bilimle uğraşmanın sandığından çok daha tehlikeli olduğunu anlar ve hayatını kurtarmak için kaçmak zorunda kalır. Üstelik bazı gizli kuvvetler, Talcottun bulduğu şeyi ele geçirmeye çalışmaktadır.Jill, iş ortağı ve Kobinskiden çok etkilenen bir yazar, Polonyada Handalman ile buluşmak üzeredirler; hepsi de bu muhteşem buluşun sırlarını çözmek için yanıp tutuşmaktadır. Geçmişi araştırırken, Kobinskiyi Auschwitz yakınlarındaki ormanın ortasında bir açıklığa kadar izlerler. Ve o açıklıkta, inanılmaz bir olayla yüzleşirler: Kendi bilim simyasına ve Kabala ilmine sahip olan Kobinski, bir ışık patlaması içinde ölüm kampından sonsuza dek kaçmıştır. Şimdi, istihbarat ajanları peşlerine takılmışken, araştırmacıların başka bir seçeneği kalmamıştır: Kobinskiyi izlemeye devam edeceklerdir; hangi cehenneme gitmiş olursa olsun...Bilim ve mistisizm, iyilik ve kötülük, uzay ve zaman arasındaki ilişkiyi irdeleyen bu soluk kesici gerilim romanında, Jane Jensen bizi bildiğimiz dünyadan alıp ancak sınırlı bir şekilde hayal edebileceğimiz bir gerçekliğin ortasına atıyor.

Haham Aharon Handalmanın Tevratın şifreleri üzerindeki uzmanlığı - Kutsal kitaplarda kelime ve harfleri yeniden düzenleme çalışması - bir adamın ismini ortaya çıkardı. Yosef Kobinski kimdir ve neden Tanrı onun ismini Kutsal Kitapa koymuştur? Cevapları bulmak için, Aharon bir araştırma başlatır ve bir Polonez haham olan Kobinskinin sadece Kabala üstadı bir bilge değil, aynı zamanda insanlık tarihinin belki de en önemli çalışmasını yazmış olan muhteşem bir fizikçi olduğunu öğrenir.Seattleda, Jill Talcottun enerji dalgaları denklemleri ile ilgili çalışması, yaklaşık elli yıl önce iyilik ve kötülük kanununu keşfettiğini iddia etmiş ve uzun zaman önce ölmüş olan Yosef Kobinski ile ilişkilidir. Ama Jillin laboratuvarı havaya uçtuğunda, uç noktada bilimle uğraşmanın sandığından çok daha tehlikeli olduğunu anlar ve hayatını kurtarmak için kaçmak zorunda kalır. Üstelik bazı gizli kuvvetler, Talcottun bulduğu şeyi ele geçirmeye çalışmaktadır.Jill, iş ortağı ve Kobinskiden çok etkilenen bir yazar, Polonyada Handalman ile buluşmak üzeredirler; hepsi de bu muhteşem buluşun sırlarını çözmek için yanıp tutuşmaktadır. Geçmişi araştırırken, Kobinskiyi Auschwitz yakınlarındaki ormanın ortasında bir açıklığa kadar izlerler. Ve o açıklıkta, inanılmaz bir olayla yüzleşirler: Kendi bilim simyasına ve Kabala ilmine sahip olan Kobinski, bir ışık patlaması içinde ölüm kampından sonsuza dek kaçmıştır. Şimdi, istihbarat ajanları peşlerine takılmışken, araştırmacıların başka bir seçeneği kalmamıştır: Ko... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
9 puan

Jane Jensen'in yaklaşık 600 sayfalık kitabını kısa sürede bitirdim. Auschwitz zulmünü yaşamış dahi fizikçi-haham Kobinski'nin kitabının ve içinde yer alan sırların peşinde bir maceraya şahit oluyoruz bu kitapta.
Kitap hakkında detay vermek istemiyorum ki büyük bir merakla okuyun. Söyleyebileceklerime gelirsek: iyilik ve kötülüğün aslında nelerden güç aldığını ve aralarında nasıl bir denge olduğunu düşündürdü bana. Bu kavramlara dışarıdan bir güçle müdahale edebilir miyiz? Edebilseydik neler olurdu? Beyin jimnastiği yapmak isteyenlere kesinlikle tavsiye ediyorum bu kitabı.

10 puan

Harika bir bilim kurgu :))

6 puan

http://kronikokur.blogspot.com.tr/2014/07/dante-denklemi.html

8 puan

iyilik kötülük, uzay zaman ilişkisi, bilim ve mistisizme ait çok dünyalı bir yaşam yolculuğu.


Baskı Bilgileri

624 sayfa


ISBN
9799750039705

Diğer baskılar


Etiketler: roman

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

galatalikitaplık DİLFED gzmerdgn91
3 kişi

Okumuşlar

que ela ilkeryus Hiroshi bin şeftali
15 kişi

Okumak İsteyenler

ofeLya ilayke Serpil Aybirdi Atacante persephone.
10 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski