Baskı

Mahşerin Dört Atlısı

Bu, Mahşerin Dört Atlısı eserinin bir baskısıdır.Tüm baskıları gör
Basım Tarihi2013-02-01
Sayfa Sayısı438
FormatKarton Cilt
ISBN-139789944885447
Puan8.4/10 (9)

Etiketler

Açıklama

1916'da yayımlanan Mahşerin Dört Atlısı Ibañez'e dünya çapında ün kazandırdı. Birinci Dünya Savaşında Fransa cephesini konu alan eser iki kez sinemaya da aktarıldı.

Puan dağılımı

8.4/ 10
9 puan
10
2
9
3
8
1
7
3
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Puanlar bu eserin tüm baskılarına aittir.

10/1015.07.2019

Baskı: Mahşerin Dört Atlısı

Kitaba baslarken bir gemi, gemide gecen diyaloglar. Sonrasinda Guney Amerika! Burada kurulan ciftlikler,beslenen hayvanlar unlu bir toprak beyinin kontrolu altinda suren bir yasam. Ve sonrasinda Desnoyerslerin Fransa'ya Hartorttlar'in Almanya'ya göçü ile seyri tamamen degisen bir roman. Adim adim gelen Birinci Dunya Savasi'nin sesleri...Ve en nihayetinde Fransa'nin Almanya tarafindan isgale ugramasi. Iki ailenin bu cercevede çakışan yasamlari. Inanilmaz bir kurgunun eseri bu eser. Okudugum kesinlikle acik ara en iyi savaş romani. Savas yazarin zaten onsozde belirttiği uzere, Fransa 'da bulunduğu dönemde patlak vermis,cepheleri ozel izinle bizatihi yerinde gozlemleme imkani bulmus.Bundandir ki bu muhteşem savaş betimlemesi meydana gelmis. Yazar,savasa dair oyle bir resim cizmis ki okurken kendinizi savasin icinde buluyorsunuz. Silahi,bombayi,sarapneli,kani,gozyasini buram buram kokluyorsunuz. Ve yazar bu mukemmel savas anlatimiyla, aski,drami, aile yaşantılarını harmanlayarak essiz bir ziyafet sunmus. Kitaba adini veren Mahserin Dort Atlisi, Incil'de yer alan rivayete göre kiyamet kopmadan once gelecek dort ati temsil ediyor. Biri Isa'yi,biri olumu, biri savasi, biri kıtlığı temsil ediyor. Anlatimi harika. Okurken kitabin hicbir yerinde sikilmayacaksiniz. Film tadinda bir eser olmuş. "Savaş bu efendim" cumlesi sanirim savaşın tum cirkin yuzunu anlatma noktasinda en cok yuzumuze carpan cumle olmasi itibari ile dikkatimi cekti. Ve ağırlıklı olarak kitapta Fransiz hayranligi,Fransa yanliligi ve Alman karsitligi goze çarpmıyor da değil. Tabiki bu kurguyu da bu yonde etkilemiş. Velhasil kelam, kesinlikle okumanızı tavsiye edecegim her yonuyle adi gibi klasik bir eser.

9/1008.05.2018

Baskı: Mahşerin Dört Atlısı

1. Dünya savaşı sırasında Fransa cephesini anlatan kitabi tarihe ilgisi olanlar sıkılmadan okuyabilirler. Vincente Blasco Ibanez, Fransa Cumhurbaşkanı Raymond Poincare’in daveti üzerine bizzat Marne Çarpışması’nın geçtiği yerlerde bulunduğu için savaşın en korkunç ve acı yanlarını okuyucuya çok gerçekçi bir şekilde aktarabilmiş. Sadece cephede yaşananlar değil bir yanda da cephenin ötesinde ailelerin yaşadıkları acıları ve savaşın içinde kaybolan sınıf farklılıklarını göstermiştir.

10/1011.04.2017

Baskı: Mahşerin Dört Atlısı

Muhteşem... Edebiyat ve konu olarak harika...

Tüm yorumları eser sayfasında gör →

Benzer Kitaplar

Düzenleme Geçmişi

Yükleniyor...