Baskı

Gençliğin Şarabı

Bu, Gençliğin Şarabı eserinin bir baskısıdır.Tüm baskıları gör
Sayfa Sayısı205
FormatKarton Cilt
ISBN-139789758441150
Puan8.0/10 (20)

Etiketler

Açıklama

Hayatımı düşünerek oturdum orda, harcanmış hayatımı, aileme çektirdiğim ıstırabı. Babamın cüzdanından, annemin çantasından, kızkardeşimin kumbarasından çaldığım bütün paralar geldi aklıma. Babamın silahı va yakın menzilden öldürdüğüm tavuklar geldi. Dalga dalga üstüme geliyordu sefil hayatım; cebirden üst üste üç yıl çakmıştım; sınavlarda kopya çekiyordum; ahlaksız fıkralar dinliyor, arada sırada ben de anlatıyordum. Bunları düşünürken hayata yeniden başlamak istedim; bir fırsat daha. Bu kar fırtınasını atlatıp Bouldera, eve dönmek ve mühendislik okumak istedim. Bukowski hayatla ilgili, kendi hayatıyla, sokaktaki insanların hayatları ve yapmaya zorlandıkları şeylerle ilgili kitaplar ararken rastlamış John Fanteye ve onda aradığı yazarı bulmuş, hayran olmuş ,Fante benim Tanrımdı demiş. John Fante, Gençliğin Şarabında, çocukluktan ilk gençliğe uzanan yılları, aile ilişkilerini, anne sevgisini, arkadaşlıkları ve ilk aşkları tüm içtenliğiyle anlatıyor.

Puan dağılımı

8.0/ 10
20 puan
10
2
9
4
8
8
7
4
6
1
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0

Puanlar bu eserin tüm baskılarına aittir.

8/1001.09.2015

Baskı: Gençliğin Şarabı

Kitabın kapağının karamsar göründüğüne bakmayın. Bu kitap aslında cıvıl cıvıl. Rengarenk. İçindeki drama karşın böyle olduğunu düşündüm. O kadar güzel yazmış ki Fante... Son bölümlerde ilk okuduğum bölümlerdeki kadar tat alamadığım için 2 puan kırdım. Ama diğer kitaplarını okumak için sabırsızlanıyorum. Okumalısınız.

8/1028.03.2014

Baskı: Gençliğin Şarabı

Toza Sor, Bahara Kadar Bekle Bandini ve şimdi sırada Gençliğin Şarabı... Oh, Fante!

10/1030.01.2014

Baskı: Gençliğin Şarabı

Fante'nin butun diger eserleri gibi harikaydi tek kelimeyle.yazara hayranim.kendi hayatindan kesitler aldigi bir kitapti bu.Toza sor dan sonra ikinci kitabim Fante'den.ama butun eserlerini okumak istiyorum.samimi,.aci sevinc gerceklik hayaller hepsini sigdirmis icine.tavsiye ederim.

Tüm yorumları eser sayfasında gör →

Benzer Kitaplar

Düzenleme Geçmişi

Yükleniyor...