Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
Her duzenlemeye calistigimda usenip elime geceni raflara koyarim :))
su an sadece okuduklarim ve okumadiklarim olarak iki ayri kitaplikta dizililer (hallerini bir gorseniz kalabalik otobusteki tiklim tikis insanlar gibi....yer yok ne yapayim ) :)))))
Eskiden konu, yazar ve katagoriye göre dizerdim kitapları. Ama artık 4 kütüphane bile yetmediğinden boylarına göre diziyorum. Böylece daha çok kitap alıyor kütüphanem.
Konularına göre raflara diziyorum. Kütüphanede her rafın bir konusu oluyor kitapları da ona göre o rafa koyuyorum. Böylelikle hangi konuda bir kitaba ihtiyacım olsa direk o rafa bakarak hatırlamam ve bulmam daha rahat oluyor.
Sık sık düzenlerim. 1. yayınevine göre ayarlamayı isterim. 2. edebiyatlarda hangi zamana ait olmasına göre(Klasik veya çağdaş edebiyat ayrımı). Tarih, felsefe kitapları ayır olur. Yazara göre de ayırırım.
Yayın evlerine göre ve alfabetik olarak dizerim.
ben yayınevine ya da yazara göre düzenliyorum. Ahmet Ümit'in bütün kitapları yanyana mesela. Ya da Koridor'dan çıkma tüm kitaplar
Ben book collector diye bir program kullanıyorum bunun için. Kütüphanem çok büyük olmasa da tüm kitapları bu programa işledim. Hepsinin hangi rafta olduğunu bu programa ekledim böylelikle ileriye dönük daha rahat olacağını düşünüyorum.
Odam da ilk başta en sevdigim bölümdür ^^^Kütüphanem ^^ ...Bugüne kadar bir çok kitap aldım,her türden.Okudugum kitapların düzeni nasıl olsun diye düşündüm,ben de en sevdigim,okumaktan vazgeçemedigim ,benim icin özel olanları sırasıyla koydum,kalanları gelişi güzel koydum .(insanın her zaman cok sevdigi kitapları öncelik gelir,gelmelide)
Hepinize iyi okumalar dilerim.