Okuma Kulübü

Her ay grup üyeleri olarak bir kitap seçiyoruz, topluca kitap okuyup,tartışıyor , sizi de aramıza bekliyoruz..


Tür: Genel | Açılış, 07 Ağustos 2011
<< tüm tartışmalar

bişeyler var

Tartışma Cevapları
« geri 1 2

1 ile 10 arası cevap gösteriliyor, toplam 12 cevap.
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

okuyorum, ama bi süre sonra unutuyorum ciddi anlamda. bugün çok net farkettim, iki yıl önce okuduğum kitabı hatırlayamadım. özet çıkarmaya da vaktim yok. ne yapsam bilemedim.

10 yıl, 11 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Altını çizdiğiniz yerleri, ya da olay örgüsü ve karakterleri not alın. Vaktim yok demissiniz ama bundan başka yol yok sanırım. :) Varsa da bilmiyor olabilirım.

10 yıl, 11 ay     
2 kişiden 2 kişi beğenmiş.

Altını çizme tekniğini bir arkadaşım kullanıyor. Doğrusu altını çizdiğiniz yerler hayatınızla bağdaştırdığınız dolayısıyla da unutmayacağınız yerler oluyor. Ama yine de kıyıp kendi kitabımda altını çizme işini yapamıyorum.

10 yıl, 11 ay     
2 kişiden 2 kişi beğenmiş.

Altını çizme tekniği sanırım en yaygın ve mantıklı yöntem.. Bir kitapta sizi yansıtan ya da önemsediğiniz yerlerin altını çizdiğiniz zaman, o kitabı tekrar okumaya gerek yok.. Zaten size yarayacak yerleri belirlemiş oluyorsunuz.. Kıyamama konusuna gelince de bir daha dünyaya gelmeyeceğiz.. Onlar sizin.. :) Bir arkadaşım ödünç verdiği kişilerden de sevdikleri kısımları çizmelerini istiyordu.. O kadar olamasamda kendim çiziyorum..

NOT: Bir kitabı tekrar okumaya gerek yok derken, kitapları tekrar okumak gereksiz demedim.. Zevk için en az 5 defa okuduğu kitaplar var..

10 yıl, 11 ay     
2 kişiden 2 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

Aynı sıkıntıyı ben de çekiyorum. Blog yazma amacım da tam bu zaten. Üzerine daha fazla düşünebiliyorum kitapların ve anlatmak daha kalıcı olmasını sağlıyor bence. Blogla uğraşmak istemezseniz de belki bir defter tutabilirsiniz. Başka türlü biraz zor gerçekten de.

10 yıl, 11 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Ben de altını çizmenin dışında, kitap sayfalarının üstüne bazı ufak post-it yaprakçıkları yapıştırıp kısacık olay özetleri çıkarıyorum kendime.
Bir de onları numaralandırınca çok işime yarıyor.

Kitap bitip üzerinden aylar geçince de bazı sözlüklerden, sözlük yazarlarının kitap hakkındaki yorumlarını okuyorum. Çok fazla ip ucu vererek hatırlamamı ya da gözden kaçırdığım bazı detayları fark etmemi sağlıyorlar.

10 yıl, 11 ay     
3 kişiden 3 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

Bence kitap bittikten sonra bir güzel, çizgisiz büyük boy özet defterine TARİHİYLE BİRLİKTE(BAŞLAMA VE BİTİŞ) yazmak özet çıkarmak çok daha faydalı; en azından yazmanın insana daha fazla şey kazandırdığı ve ifade kabiliyetini artırdığı gerçeğini düşünürsek.

10 yıl, 11 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

bende de bazen öyle oluyor..ama kitap altı da çizmiyorum çünkü genelde dedemin yıllarla topladığı kitapları kullanıyorum..50-60ların kitapları..kıyamıyorum..en iyisi özet çıkarmak,bence de

10 yıl, 11 ay     
3 kişiden 3 kişi beğenmiş.

Sanırım bu konuda en iyi cevabı umberto eco vermiştir: üzerine düşünülen şeyin unutulması mümkün değildir demiştir. ona katılıyorum kitabı okuduktan sonra üzerine düşünüp, kendi toplumumuzla yüzleştirdikten sonra ve bir de kitabın ismi söylendiğinde sevdiğin karakterin ruh halini anımsadıktan sonra isimleri ve olayları bilmesek de olur diye düşünüyorum

10 yıl, 11 ay     
1 kişiden 0 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

bence hiç kendiinizi zorlamayın eğer gerçekten okumuş olsaydınız o zaten aklınızda kalırdı insan öğrendiklerini unutmaz o yüzden hatırlama gibi bi gereksiniminiz olmasın

10 yıl, 11 ay     
« geri 1 2
Bu gruba katıl!
Grup Kütüphanesi
Tüm Gruplar