Kitap Tavsiyesi ve Fikir Alışverişi

Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.

* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.


Tür: Genel | Açılış, 28 Temmuz 2011
<< tüm tartışmalar

Sıkılmadan kitap okumak için tavsiyeler.

Tartışma Cevapları
« geri ileri »

1 ile 7 arası cevap gösteriliyor, toplam 7 cevap.
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

İlkokulda her hafta bir kitap okuyup; üstüne bir de özet, form doldururduk. Şanssızın teki tahtaya çıkar anlatırdı. Bir kitabı yetiştirememiştim; sadece karakterler arasında geçen konuşmaları okudum. Anladım da. Değişik tecrübe deyince aklıma bu geldi. Sadece tırnak içindeki cümleler okunduğunda da belli düzeydeki kitaplar anlaşılabiliyor yani. Ama; pek tavsiye etmem. Zor durumda kalınırsa böyle yapılabilir.

8 yıl, 10 ay     
2 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Kişiden kişiye farklılık gosterir. Tek bir cozum veya oneri ortaya cikarmak dogru degildir bana gore.

8 yıl, 10 ay     
4 kişiden 2 kişi beğenmiş.

Aklıma gelenler;6-7 kitabı aynı anda çevirmek,zaman zaman müzik veya tv eşliğinde okumak,okuma gurubu,kitap kulüblerine katılmak,kesinlikle ilgini çekecek ve okumak istediğin bir kitabı seçmek,sondan başa gitmek,bölümleri karışık sırada okumak,sayfa atlayarak okumak
dışarıda ve farklı ortamlarda okumak,okumayı seven kişilerle kitap ile ilgili konuşmak,uzun aralarla okumak,varsa önce filmini seyretmek,sesli kitaptan dinleyerek devam etmek,yarıda bırakmak,sıkıntı geçene kadar ara vermek (kalite nicelikde değil nitelikdedir),değişik fikirler,tecrübeler varmı yada sizin yaptıklarnız?

8 yıl, 10 ay     
3 kişiden 3 kişi beğenmiş.

Bir kitabı okumaya karar verince hemen ona uygun kitap ayracı ararım, bu benim çok zevk aldığım bir süreç. Veya bir kitabın çok sevdiğim veya can alıcı bölümlerini arada sırada tekrar okumayı severim. Çok sevdiğim bir kitap varsa tekrar okuyup daha önceden atladığım ayrıntıları görmek de ilgimi arttırıyor.

8 yıl, 9 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

@umurozcan; değişik bir yöntem - sevdim :) Ben genelde yazarın sunduklarıyla öyle kahraman anlatıcı varsa onun gözüyle ya da direk okur gözüyle bakıyordum ki; bir de bunu deneyeceğim. Öneri için teşekkürler :))

8 yıl, 9 ay     
5 kişiden 4 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

öncelikle merhaba,

kendim için geliştirdiğim bir yöntemi size anlatacağım. kitap okurken sıkılmak en iyi okurun bile her daim başına gelir. bu yüzden okurlar farklı bakış açıları getirmelidirler. söz konusu bir roman olsun. aykırı bir yazım değil ise roman içinde ana karakter, yan karakter, yazar gözü vs.. bir sürü bakış açısı vardır. genel olarak yapılan kitabı ana karakter olarak takip etmektir. bir de farklı bir yol izleyin ara karakter olup ana karakteri irdeleyin, veya yazar olun yazdığınızı düşünün. bu şekilde farklı bir sürü yöntem izleyerek sıkılmaktan kurtula bilirsiniz. aynı yolu bir kitabı birden fazla kere okuduğunuz zamanda yapabilirsiniz. sanki her seferinde farklı bir kitap okuyomuş hissiyatını yakalarsınız.

8 yıl, 9 ay     
1 kişiden 0 kişi beğenmiş.

öncelikle türünü iyi seçmek lazım bence . Kapağına değil içeriğine bakmak lazım internette konuları yazıyor her kitabın göz gezdirip aldıysanız zaten sıkılmadan okursunuz :)

8 yıl, 9 ay     
« geri ileri »
Bu gruba katıl!
Grup Kütüphanesi
Tüm Gruplar