E-Kitap Okuyucular

E-kitap okuyucu kullananlar yada kullanmayı düşünenler, kullandığınız ürünle alakalı paylaşmak istedikleriniz, aklınıza takılanlar, üründe çıkan sorunlarla alakalı yardımlaşmalar vb. için sizleri bu başlığa bekliyorum.

Kendim de yeni bir e-kitap okuyucu (kindle paperwhite) kullanıcısı olduğum için sormak istediklerim yada danışmak istediklerim oluyor. Bu amaçla grubu açıyorum. Tabii ki tek bir markadan değil bütün markalardan konuşulsun.

Şu anda bildiğim markalar;

Amazon ürünleri olan Kindle serisi
Barnes&Nobles ürünleri olan Nook serisi
Reeder markasına ait e-kitap okuyucular
Kobo markasına ait e-kitap okuyucular


Tür: Genel | Açılış, 19 Şubat 2013
<< tüm tartışmalar

Kindle hakkında sormak istedikleriniz

Tartışma Cevapları
1 2 ileri »

11 ile 14 arası cevap gösteriliyor, toplam 14 cevap.
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Bende o romantik düşünen insanlardanım kitap fiziksel olarak olacak ve dokunacağım. Hatta kütüphanede yer işgal edecek :)
Benim okuduğum kitapların çoğu zaten e-kitap olarak bulamama. Amacım amazon gibi sitelerden fiziksel kitap getirmek çok pahalıya mal oluyor. Bundan dolayı acaba diyorum Kindle alsam okuyabilirmiyim. Samsung S3 var bende ona bir ingilizce roman attım ama bir türlü bitiremedim. Tabi bunda okuma programlarınında etkisi var direk olarak bir sözlüğe bağlanmıyorlar yabancı kelimeye bakmak istediğinizde. Sürekli okuyucuyu kapat sözlükten bak sonra tekrar okuyucuyu aç güzel olmuyor. Acaba kindle da kelime üzerine bastığında sözlüğe yönlendirme olabilir mi ?

Diyelim ki Kindle almak istedik hangi modelini önerirsiniz.

10 yıl, 3 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Basılı kitap ile karşılaştıracak olursam sağladığı avantajlardan ilki kolay taşınabilir olması. Otobüste, metroda ya da boş durmaya dayanamayacağınız herhangi bir durumda elinizin altında okuyabileceğiniz onlarca kitap bulunuyor. Kalınca bir kitabı yanınızda taşımak zorunda kalmıyorsunuz. İkincisi, ekrandaki sayfa saman kağıdına basılı kitap sayfası gibi duruyor. E-ink denen bir teknoloji sayesinde beyaz ve parlak bir arka plan yok ve kesinlikle gözü yormuyor. Almadan önce benim en çok merak ettiğim bu olmuştu. Üçüncüsü, ekrandaki kelimeye dokunarak Wikipedia'dan araştırma yapabiliyor olmak ki basılı kitaptan okurken merak ettiğim konuyu, bilgisayarı açıp google'lamakla, sonra da o neymiş peki bu neymiş diye konudan konuya atlamamla geçen, hatta bazen kitaba geri dönmememle sonuçlanan, süreyi kısaltmış oluyor ve kaldığım yerden devam edebiliyorum. Dördüncüsü, basılı kitaplarımı çizmeye kıyamazken burada istediğim kadar cümlelerin altını çizip notlar düşebiliyorum. Üstelik pratik bir şekilde ulaşabiliyorum bunlara sonradan.

E-kitap bulmaya gelince...Bedava paylaşılan e-kitaplar var bloglarda, forumlarda, bunları bulmak kolay. Epeyce kar ettim ben bu sayede :) Ayrıca Kindle'dan direk amazon.com'a bağlanıp çok uygun fiyatlarda alışveriş yapabiliyorsunuz, hatta bir dolara günlük teklifler oluyor. Türkçe çevirisini bekleyemediğim ya da Türkçe e-kitabını bulamadığım birkaç kitap okudum bu şekilde. İdefix ve D&R'ın da e-kitap satışları var ama her kitabın e-kitabı bulunmuyor malesef.

Genelde e-kitaplara basılı kitapların yerini tutamaz diye ön yargılı yaklaşanlar var ama biri öbürünün yerini tutacak diye bir şey yok. E-kitap okuyucuların sağladığı avantajlar var yukarda saydığım gibi. Kitap kokusu, dokulu kitap kapakları, sayfa çevirme sesi...bunlar başka zevkler tabi :) Benim bazen e-kitabını okuduktan sonra satın alıp kütüphaneme eklediğim kitaplar oluyor.

10 yıl, 3 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

İlk olarak benim merak ettiğim fiziksel kitap ile kindle arasında ne gibi bir fark var.

Kitap bulmak kolay mı ?

Rahat bir okuma sağlıyor mu ?

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

10 yıl, 3 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Merhaba, uzun bir süredir Kindle Paperwhite kullanıcısıyım. Cihaz hakkında danışmak istedikleriniz konusunda olabileceğim kadar yardımcı olmaya çalışırım. Burada başka kullanıcılar ile de bilgi paylaşımında bulunabiliriz.

10 yıl, 3 ay     
1 2 ileri »
Bu gruba katıl!
Grup Kütüphanesi
Tüm Gruplar