E-Kitap Okuyucular

E-kitap okuyucu kullananlar yada kullanmayı düşünenler, kullandığınız ürünle alakalı paylaşmak istedikleriniz, aklınıza takılanlar, üründe çıkan sorunlarla alakalı yardımlaşmalar vb. için sizleri bu başlığa bekliyorum.

Kendim de yeni bir e-kitap okuyucu (kindle paperwhite) kullanıcısı olduğum için sormak istediklerim yada danışmak istediklerim oluyor. Bu amaçla grubu açıyorum. Tabii ki tek bir markadan değil bütün markalardan konuşulsun.

Şu anda bildiğim markalar;

Amazon ürünleri olan Kindle serisi
Barnes&Nobles ürünleri olan Nook serisi
Reeder markasına ait e-kitap okuyucular
Kobo markasına ait e-kitap okuyucular


Tür: Genel | Açılış, 19 Şubat 2013
<< tüm tartışmalar

Kindle hakkında sormak istedikleriniz

Tartışma Cevapları
1 2 ileri »

11 ile 14 arası cevap gösteriliyor, toplam 14 cevap.
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Uluslararası geçerli bir kredi kartı olması yeterli sanırım ben sorun yaşamadım alışverişlerimde.

3g konusunu çok bilmiyorum açıkçası bendekinde sadece wifi var. 3g almak gereksiz diye okumuştum çünkü Türkiye'de kullanılmıyormuş.

E-kitap yüklemek çok kolay, bulduğunuz e-kitabı hemen cihaza atıp okumaya başlamak inanılmaz mutluluk verici :) Yalnız bazı e-kitaplarda düzenleme yapmak gerekiyor, direk cihaza atınca satır arası veya sonu boşluklar düzensiz olabiliyor ya da Türkçe karakterler görünmeyebiliyor. Calibre diye bir program var, e-kitap düzenlemelerinde kullanılan bir program. Burda birkaç ayarlama yapmak gerekiyor. E-kitap okuyucu kullananların bilgisayarında mutlaka bulunmalı. Kindle almaya karar verirseniz bu konuda da yardımcı olabilirim sonra.

10 yıl, 4 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Benim alma düşüncem daha önceden oluşmuştu fakat sürekli gel git yaşıyorum bu konuda. Şuanda DX modeli içinde bir süre düşünürüm sanırım. Biraz daha araştırma yaparım. Fakat yabancı kaynaklara çok para harcamadan erişim çok cazip, okuma kolaylığı da. Keşke yakınımda biri kullansa yada satılsa da şöyle bir bakabilsem.
Aklıma geldi yabancı gazeteleri okumayı denediniz mi NY Times gibi, yada yerli gazeteleri.


Alma konusunda nasıl yardımcı olabilir siniz ?

10 yıl, 4 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

NY Times dahil yabancı gazetelere abonelik imkanı sağlıyor amazon. Çeşitli dergilere de hatta. Ben aylık bir dergi aboneliği aldım mesela her ay otomatik olarak cihaza yükleniyor. Ayrıca bahsettiğim programla da internetten yerli ya da yabancı gazeteleri, dergileri çekip istediğiniz gün ve saatte cihaza otomatik yüklenmesini sağlayabiliyorsunuz. Okumak istediğiniz her şeyi Kindle'a yönlendirebiliyorsunuz esasında. Bilgisayarda browserda okuduğunuz bir metni de app yardımıyla gönderip Kindle'da okuyabilirsiniz mesela. Hatta cep telefonundan da gönderim imkanı var.

Gerekli olup olmadığı konusunda mı tereddüt ediyorsunuz yoksa doğru modeli seçme konusunda mı?

10 yıl, 4 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Daha öncede bahsettiğim gibi benim asıl amacım yabancı kaynakları okumak. Telefonda ekitap okumayı denedim olmadı okuyamadım. Gazate ve manga rahat okuyorum telefonda ama daha önce bahsettiğim ingilizce kelime bakma olayı beni yorduğu için sıkıcı geldi telefondan kitap okumak. Ayrıca pdf dosyalarını adam gibi sayfaya sıkıştıran bir okuyucuda bulamadım. Bende çeşitli makaleler okuyorum pdf formatında.

Aslında normal kitap fiyatına edinebilsek fiziksel kitabı tercih ederim. Bu konuda biraz romantik düşünüyorum. Fakat amazondan Türkiye'ye kitap getirmek çok pahalıya geliyor. Özelikle bunun için almayı düşünüyorum. Çok fazla ingilizce kaynak okuyan biri değilim daha yeni yeni ingilizcem gelişiyor.

Gereklilik konusunda tabi biraz düşünüyorum sonuçta 400TL bir cihaz, taksit yok, daha önce hiçbir yerde denememişim, birisi kullanırken bile görmemişim. Yurt dışından getirmek nasıl olur bu konularda tabi bazı soru işaretleri doğuyor aklımda.

Model konusunda sanırım benim için DX versiyonu uygun. Ne kadar büyük olsa da pdf ve diğerleri için en uygunu. Fakat bu model dokunmatik değil sanırım.

10 yıl, 4 ay     
1 2 ileri »
Bu gruba katıl!
Grup Kütüphanesi
Tüm Gruplar