Kitap Tavsiyesi ve Fikir Alışverişi

Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.

* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.


Tür: Genel | Açılış, 28 Temmuz 2011
<< tüm tartışmalar

Hayatınızın Kitabı

Tartışma Cevapları

31 ile 40 arası cevap gösteriliyor, toplam 41 cevap.
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

bu gerçekten zor bir soru öyle kitaplar var ki hikayesi sizde asla bitmiyor yaşamaya devam ediyor sizinle birlikteler ve biliyorsunuz ki asla ayrılamayacaksınız onlardan zaten hepimiz aradığı böyle kitaplar değilmidir kimisini hatırladığınızda yüreğinizi sızlatır kimisininde de yüzünüz gülümser zordur onları unutmak ve unutamadığımız şeyler bizi anlatır yani benim diye benimsediğimiz kitaplar bizden şeyler söylerler

11 yıl, 7 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

benim okurken çok şey öğrendiğim ve bir o kadar da etkilendiğim kitap shantaram dı. sanırım hayatımın kitabı o bana çok şey kattığını düşünüyorum o kitabı bitirdikten sonra eksikliğini hissettiğim tek kitap diyebilirim

11 yıl, 7 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

jack london-beyaz diş :)
bana okumayı sevdiren kitap. kesinlikle hayatımın kitabı, hala sıkılmadan okurum.
ilk bölümlerde köpekler ölüyor diye heyecanlanırdım ilkokulda :))
çocuk aklımla beyaz dişten pek çok ders çıkarmıştım.

11 yıl, 7 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

böyle
bir başlık altında nasıl olur da İhsan Oktay Anar'ın ismini göremem
diyerek, kendime bir görev edinerek hemen üye oldum ve yazıyorum.

- İ.O.Anar suskunlar kitabını herkes duymuştur ama benim hayran olduğum
kitabı Efrasiyabın Hikayeleridir.

- Zülfü Livaneli Kardeşimin Hikayesi. gerçekten çok beğendim.

- kesinlikle Mine Söğüt Kırmızı Zaman

- Oya Baydar Kayıp söz

ve son olarakta Nietzsche Ağladığında..

11 yıl, 7 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

bana okumayı sevdiren kitap Çalıkuşu..

Not: bu kitapta feride kacınca sinir olup atmıstım bir kenara bir hafta sonra yeni bir kitap gibi kaldıgım yerden tekrar başlamıştım. hey gidi gençlik.. :)

11 yıl, 7 ay     
1 kişiden 0 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

jack londan, Hemingway ve steinbeck'in okuduğum bütün romanları ile suç ve ceza. tüm kitapların de lezzeti ayrı ayrı ama ben bu başyapıtlarla başladığım içim bunların yeri bende ayrı ama ötekilerde etkilemiştir mesela bazarov'un ölümüne, werther'in ölümüne üzülmüşümdür, vurun kahpeye romanın sonu da beni etkilemiştir. mesela germinal nasıl bir kitaptı öyle :) kitapların her biri ayrı ayrı zenginlik kaynağı. hem bilgi ediniriz, dünyayı anlarız, olayları açıklarız hem de başka başka hayatlara sahip olur, hayatın monotonluğundan kurtuluruz, onların koyunlarına koşarız. daha okunmamış bir çok kitap varken, okunanların lezzeti de bir birinden çok farklı ve kıyas kabul etmezken bu soruyu cevaplandırmak zor :)))))

11 yıl, 7 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Suç ve Ceza
İnsan ne İle Yaşar ?
Fareler ve İnsanlar
Yeşil Yol

11 yıl, 7 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

Agatha Christie'nin Zehiri Kim Verdi'si. Beni polisiyeyle tanıştıran ve Polisiye'nin en sevdiğin tür olmasını sağlayan kitaptır. Alexandre Dumas'ın Monte Cristo'su. Bana ümit ederek ve sabrederek işlerin yoluna gireceğini, Allah'ın her zaman iyilerle beraber olduğunu en güzel şekilde anlatan kitaptır o. Bana biz her şeyden vazgeçsek, her şeyden ümidimizi kessek bile, bir mucizenin hem bizim hayatımızı hem de tüm dünyayı değiştirebileceğini öğretmiştir. Agatha Christie'nin Cinayet Alfabesi. Miss Marple'a Poirot'dan önce başlamıştım. Poirot'ya Marple'dan daha güzel eserler yazıldığını görünce Poirot'cuğuma bir antipatim oluşmuştu. Cinayet Alfabesi bu muhteşem gri hücreli sevimli dedektifi en nefret ettiğim roman kahramanı olmaktan çıkarıp zirveye yerleştiren yapıttır. Poirot'tan nefret ettiğim için kendimden utanmamı sağlamıştır. Bu sevgili zeka küpüne farklı bakmamı sağladığı için bende yeri apayrıdır Cinayet Alfabesi'nin.

11 yıl, 7 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.
Profil Resmi
ndA

Evet haklısın :) Ama şahsi fikrim bir insana okumayı sevdiren bir kitap onun hayatının kitabıdır. Şahsen onunla başlarsın okumaya baktın zevkli devam edersin farklı şeyler okumaya

11 yıl, 7 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

Dorian grey'in portresi o kitaba ne anlamlar yüklemiştim zamanında

11 yıl, 7 ay     
Bu gruba katıl!
Grup Kütüphanesi
Tüm Gruplar