EDEBİYATTA GÜNCEL HABERLER

Edebiyatta güncel haberleri burada sizlerle paylaşmaya çalışacağım arkadaşlar.Haberler hakkında yorum yapıp fikir alışverişinde bulunalım istedim.


Tür: Genel | Açılış, 11 Eylül 2011
<< tüm tartışmalar

2012 Man Booker Jüri Başkanı açıklandı!

Tartışma Cevapları
« geri ileri »

1 ile 1 arası cevap gösteriliyor, toplam 1 cevap.
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Man Booker Ödülü’nün 2012’de jüri başkanı olacak isim açıklandı. Times gazetesinin eski editörlerinden Peter Stothard, Man Booker Ödülü’nün Jüri Başkanı olarak seçildi.

Bu yıl jüri başkanlığı görevini üstlenen İngiltere İstihbarat Servisi MI5’in eski başkanı Stella Rimington, değerlendirmeye alınan kitaplarda “okunabilirliğin” esas alıp uzun süren tartışmalara neden olmuştu.



1992-2002 yılları arasında The Times gazetesinde editörlük görevini üstlenen Peter Stothard, hâlen önde gelen edebiyat dergilerinden Times Literary Supplement bünyesinde editör olarak çalışıyor. Daha önce Whitbread ve Forward ödüllerinde jüri olarak bulunan Peter Stothard’ın On the Spartacus Road: A Spectacular Journey Through Ancient Italy ve Thirty Days: A Month at the Heart of Blair’s War adlı iki kitabı bulunuyor.

Man Booker Jürisi’nde başkanlık görevini üstlenmekten dolayı büyük onur duyduğunu söyleyen Stothard, “Editör ve yazar olarak çalıştığım yıllar boyunca Man Booker Ödülü’nün büyük bir hayranıydım. Şimdi, hem okur hem de eleştirmen olarak bu köklü ödülün gelenekleri dâhilinde görev üstlenmeyi dört gözle bekliyorum” dedi.


Ödül yöneticileri tarafından “edebiyat dünyasında rüştünü ispatlamış bir isim” olarak tanımlanan Stothard’ın başkanlığındaki jürinin bu yıl pek çok eleştiriye maruz kalan ödülün imajını tazeleyebileceği bekleniyor.

Kaynak:Sabit Fikir

12 yıl, 6 ay     
« geri ileri »
Bu gruba katıl!
Grup Kütüphanesi
Tüm Gruplar