Söz Meclisten İçeri
Etiketler
"Bu kitabın içinde eleştiri konusu, kurum olarak parlamento değildir. Parlamentoları oluşturan kişilerin aritmetik çoğunluğu da değildir. Bu kitap ile yalnızca, parlamento çalışmalarını engelleyen, kürsülerde yurt ve dünya sorunlarının özgürce konuşulmasını engelleyen sorumsuz bir azınlık eleştirilmiş, bu azınlığın sergilediği çirkinlikler eleştiri konusu yapılmıştır." Uğur Mumcu
Baskılar2
Baskı ekleBu eserin yayımlanmış baskıları. Bir baskıya tıklayarak yayınevi, ISBN, sayfa sayısı ve basım bilgilerini görebilirsiniz.
Düzenleme Geçmişi
Yükleniyor...
Puan dağılımı
Yorumlar(5)
Baskı: Söz Meclisten İçeri
"Parlamentolar toplumların aynasıdır." sözü bir bakıma yanlıştır. Yanlıştır, çünkü seçim sistemleri ve ülkenin yapısal özellikleri, halkı, parlamento aynasında olduğu gibi yansıtmaz. Bu aynada, çoğu kez birbirine benzer görüntüler, başka başka makyajlarla yansıtılır. Örneğin bir seçim sisteminden bir başka seçim sistemine göre bu ayna birbirlerinden farklı, değişik görüntüleri verir.











