Yüzüncü Kraliçe
Zalim krallar, güç uğruna yitirilen hayatlar, kadınların erkekler için döktükleri kanlar… Emily R. King fantastik üçlemesinde okurları özgürlük ve barış uğruna verilen bir mücadelenin gerilimine ve heyecanına davet ediyor! Kimsesiz Kalinda daha bebekken bir manastıra getirilir, çocukluğunu ateşler içinde yanarak geçirmiştir. Nihayet iyileşip on sekiz yaşına bastığında tek arzusu; yuvası bildiği manastırda kalmak, huzur içinde bir hayat sürmektir. Fakat “hayırseverlerin” bağışlarıyla ayakta duran manastırın kuralları belli. Hayırseverler istediklerinde gelip oradaki kızlardan birini “talep” edebilir; eşi ya da cariyesi yapabilir. Kalinda’yı talep edense kötülerin kötüsü, zalimliğiyle nam salmış Raca Tarek. Kalinda manastırdan ayrılıp Turkuaz Saray’a gitmekle kalmayacak, racanın yüzüncü kraliçesi olmak için doksan dokuz eş, sayısız cariyeyle ölümüne savaşacak. Huzurlu ve özgür bir hayat peşinde olan Kalinda saray duvarları arasında aşkı da bulunca kendine nasıl bir yol seçecek? Başkalarının onun için seçtiği yoldan mı gidecek yoksa ruhundaki en yasaklı güce ulaşıp mücadele etmeyi mi tercih edecek? Emily R. King’in yazdığı Yüzüncü Kraliçe’de fantastik roman sevenleri heyecan dolu bir macera bekliyor!
Baskılar1
Bu eserin yayımlanmış baskıları. Bir baskıya tıklayarak yayınevi, ISBN, sayfa sayısı ve basım bilgilerini görebilirsiniz.
Düzenleme Geçmişi
Yükleniyor...
Puanlama
Yorumlar(1)
Sasirtici bir kurgu olmus. Genelde fantastik serilerde hic hint esintisi olmaz ama bu kitap Hindistan vurgulu. Racasi, cariyesi, saray ici entrikasiyla okutturuyor kendini. Merak duygusunu zirvede tutmasiyla kalbimi kazandi, heyecan dozu hic dusmedi okuma suresince, o yuzden okumasi keyifli olsa da epey gergin bir kitap aslinda. Ayrica sonlara dogru avatar dizisinden asina oldugumuz atesi, suyu , topragi ,havayi kontrol edebilen insanlar sahneye cikiyor ve isler epey ilginclesiyor.









