Zor Kadın (Marcelli #2)

8 puan

İkinci kitap Marcelli kızlarından Francesca'nın hikayesi.

Francesca Marcelli İrlandalı İtalyan gelenekçi bir aileden gelir. On sekiz yaşında evlenmiştir fakat eşi birkaç yıl önce ölmüştür. Sosyal psikoloji yüksek lisans öğrencisidir.İnsanların farklı koşullar altında nasıl davranışlar gösterdiklerini inceler. Çalışmasının içeriği ise insanların sosyal konumlarının,görüşlerinin veya cinsiyetlerinin davranışlarına olan etkisidir. İnsanların büyük çoğunluğu çekici birine çekici olmayan birinden daha çok yardım eder. Dış görünüşün davranışlar üzerinde ki etkisi ile ilgili düzünelerce araştırma vardır. Oda tezi için araştırma yapar. Bazen tekerlekli sandalyeyle dışarı çıkar bazen dövmeler ve siyah deri kıyafetlerle.
Bu kez ise hamile bir kadın kılığına girer.Teslim etmesi gereken bir sürü ağır kutu vardır. Doğrudan yardım isteyemez.Yardımın önerilmesi gerekir. İncelemesine başladığı şirkette kimin hamile bir kadına yardım edip,ilgileneceğine bakar.Çok geçmeden yardımına Sam gelir.

Sam uluslararası güvenlik işi ile uğraşır.Dünya çapında müşterileri vardır.Kişisel,tam zamanlı ya da sürekli olarak koruma temin ederler. Danışmanlık hizmetleri de vardır. Ayrıca diğer insanların korumalarını da eğitirler. Aile şirketini büyükbabası kurmuştur. Babası o küçükken ölmüş annesi ise birkaç sene önce ölmüştür.Başından da bir evlilik geçmiştir. Francesca ile aralarında bir etkileşim olur.Gerçek kimliğini öğrenince de yemeğe davet eder.

Frencesca eşi öldükten sonra bir ilişkiye başlayamamıştır. Bu yüzden çekinceleri vardır. Sam ise boşanma ile sonuçlanan bir evlilikten sonra tekrar evlenmemeye kararlıdır. Bu yüzden ikili duyguların olmadığı, evlilik ile sonuçlanmayacak bir ilişkiye başlar. Sam'in hayatına yıllar sonra giren kızı da ortaya çıkınca olaylar karışır. Neyse ki her şeyin üstesinden gelinir ve aşk galip çıkar.

Bu aileyi seviyorum. Yine eğlenceli bir kitaptı. Sıkmadan hemen biten bir kitap.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »