Zehir Ustası (Study, #1)

Profil Resmi
8 puan

http://kitabisevda.blogspot.com/2012/09/zehir-ustas-maria-v-snyder.html


Zehir Ustası dün akşam elime ulaştı, gece yatmadan önce bir kaç sayfa okuyup uyumaya niyetliydim. Tabii işler umduğum gibi gitmedi ve gece 4'te hala kitabı okuduğumu farkettim. 3 saat uyuyup tekrar uyandım ve kitabı bitirdim. Çok akıcı, etkileyici ve biraz içinizi burkan bir kitap. Üçlemenin ikinci kitabı için gün saymaya başlamamak elde değil.

Yelena'nın paranoidliği ve ürkekliği, yer yer Valek'in arkasına saklanması, savaşma ve yaşama isteğini asla kaybetmemesi beni çok etkiledi. Ah söz Valek'ten açılmışken, onur kodlarına sahip olan katillere bayıldığımı bir kez daha anladım. Yazar çok güzel ve heyecan verici bir karakter yaratmış. Yelena ile aralarındaki aşk biraz oldu bittiye getirilsede hoşuma gitti. Olayların gidişhatı beni hiç sıkmadı, ama bazen ilginçliğini kaybediyor. Biraz yavan bir hal alıyor ve bam! Birileri Yelena'nın peşinden geliyor, ölüm, korku, zehir... Ve cesur Valek superman gibi çıkıp işe el atıyor. Bir gölge gibi. Bende bir tane istiyorum!

Valek'in Yelena'ın Kelebek Tozu ile kaçmasını önlemeye çalışmasının kısmen blöf olduğunu tahmin etmiştim, yani kanında dolaşan maddenin onu öldürmeyeceğini. Kitabın sonunda bunu itiraf etmesi beni pek şaşırtmadı. Zaten kitabın sonu biraz vasat bir şekilde bağlanmıştı. Suçlular ölüyordu, iyi herkes hayatta. İhanet edenler sonuçlarına katlanıyorlar. En azından onca şeyden sonra önemli bir kayıp bekliyordum. Ama olmadı. Neyse ki Valek'in kurnazlığı, pratikliği ve zekası beni kitabın sonuna kadar götürdü. En favori erkek karakterlerim arasına girdi.

Yelena'nın geçmişi, Relad ile yaşadıkları beni üzdü. Ayrıca sarayda sürekli korku içinde yaşaması gerçekten kitaba karamsar bir hava katıyor.

Kendilerini Yelena'nın koruyucusu olarak atayan Ari ve Janco bana biraz garip geldi. Karakterlere ısınsamda, kitapta kendilerine edindikleri yer pekde hoş değildi.

Yelena'nın gücü tam olarak bu kitapta açıklanmıyor. Sadece onun zarar vermesini önlemeyi ve kendi zihnini korumayı öğreniyor. 2. kitapta bu konuya gireceğini düşünüyorum.

Kitabın kapağını pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Biraz renksiz ve kitabın tarzı hakkında biraz bilgi versede içeriğini pek yansıtmıyor.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »