Yavuz Sultan Selim

9 puan

Öncelikle bu kitabı okumak isteyenlere şunu belirtmek lazım; kitap akademik bir dille yazıldı.Bu yüzden tarihi roman havası aramamalısınız. Bu beklentide olanların kitabı sıkıcı ve ders kitabı şeklinde yorumlamasıda gayet doğal.

Gelelim kitap hakkındaki fikirlerime..Bir kere kaynak açısından müthiş bir kitap.Olayların adeta MR'ını çekiyor.Bir olayı pek çok kaynak göstererek vermesi ve bunlar arasında muhakeme yapması çok etkileyici. Okuyucuya kitap hakkında güven veriyor.

Peki bu kadar müthiş bir kitaba neden 10 puan değilde 9 puan verdim? Yazar bazı kaynakları okuyucuya sunarken kaynağı olduğu gibi sunuyor.Sadeleşmiş metin ile sunmuş olsa okuyucu kaynağı daha rahat algılayabilirdi. Açık konuşmak gerekirse bu kaynak metinlerde (mektuplar,anlatımlar..vs) oldukça zorlandım.Böyle bir kitapta bu nasıl es geçilmiş akıl alacak iş değil.Diğer bir hususta harita olayı.Hep derim tarihi kitaplarda savaşılan ve fethedilen yerlerin neden haritası verilmez diye..O kadar ayrıntıya girilmişken bu niye atlatıldı anlamak zor.

Benim fikirlerim bunlar.Yavuz Sultan Selim hayranları buyursun okusun.. :)

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »