Yatağımdaki Serseri (Hellions of Halstead Hall, #2)

7 puan

Seri romanları özellikle de bu şekilde olanları okumayı çok seviyorum. Yani, serinin bir kitabındaki ana karakterlerin başka bir kitapta yan karakter olması durumu. Hellions of Halstead Hall serisi de işte böyle bir seri. Beş kardeşin hikayesinin anlatıldığı seride kardeşler birbirlerinin hikayelerinde yan karakterler olarak bulunmakta.
Bu kitapta Lord Jarret Sharpe ve taşrada bira üreticiliği yapan Bayan Annabel Lake’in hikayesi anlatılmaktadır. Ünlü kumarbaz Lord Jarret, kartlar ve kumar oyunları ile kendini dış dünyaya soyutlamış bir insan. Dedikodulardan başka kendisi hakkında özel bilgileri kimseyle paylaşmayan biri. Annabel ise taşrada yaşayan ve bir bira üreticisinin kızı. Elindeki az şeyle yetinmesini bilen ve kendini erkeklere kapamış bir bayan. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki yazar bu kitabında aşka az yer vermiş. Erkek ve bayan karakterlerin ne zaman birbirine aşık olduğunu ya da ilişki durumundaki düşüncelerinin ne durumda olduğunu pek anlamadım. Kitabın bu kısmı çok çabuk ilerledi. Mesela; Lord Jarret’in, Anabel hakkındaki düşünceleri başkayken sayfayı çevirdiğinizde tamamen başka olduğunu okuyorsunuz. Ayrıca bu hikayede, Annabel’in hayatı, yaşadıkları ve bira üreticiliği daha ön plandaydı. Zaten Annabel –okuduğunuzda anlayacaksınız- diğer historical romans tarzındaki bayan karakterlere hiç benzemiyor. Ben okudukça şaşırdım, çünkü böyle bir kadın karakter beklemiyordum. İlk romanda okuduğum tarzda bir aşk hikayesi beklediğim için biraz hayal kırıklığına uğradım. Kitabın ilk yarısı eğlenceli diyaloglardan oluşsa da, yazar diğer yarısında duygusal olaylara yer vermiş. Böyle olunca da kitap beklentimi tam olarak karşılayamadı.

Çevirinin gayet düzgün olması ve özellikle kapağının orijinal kullanılmasından dolayı Epsilon Yayınevine teşekkür ediyorum. Seriye devam edeceğim. Leydi Minerva ve Gale Masters’ın hikayesinden ufak ipuçları bu kitapta vardı. Lord Jarret’in kardeşi ve arkadaşı arasında yaşanacaklara vereceği tepkilerin sinyallerini keyifle okudum. Umarım üçüncü kitap beklediğim gibi çıkar.
Keyifli okumalar!

http://kitaptutkum.blogspot.com/

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »