Yaratık Avcısı (Yaratık Avcısı, #1)

8 puan

En baştan belirteyim hikayeyi çok beğendim. Gotik bir macera. İçinde korku, kan, yaratıklar, sorgulamalar, mizah ve heyecan bolca mevcut. Olduğu yerde saymayan, hızlı akan bir nehir gibi.

Aslında üç ciltlik serinin ilk kitabı. 2010 yılında basılmış. Yazar seriyi tamamlamış fakat güzel ülkemde serinin devamını çevirip basacak yayınevi çıkmamış. Kınıyorum. Devamını getirmeyecekseniz hiç başlamayın.

Hem bu kitap özelinde hem de genel olarak hazır yeri gelmişken bir kaç eleştiri de eklemek istiyorum.

Yaratık Avcısında çeviri güzeldi. Sıkça geçen gözü tırmalayacak " tiksinç " sıfatı haricinde. Tiksindirici, iğrenç anlamında kullanılmış. Yerine " iğrenç " olarak çevrilse daha mı iyi olurdu? Pek günlük hayatta kullandığımız bir kelime değil tiksinç.
Ayrıca bolca yazım yanlışı da mevcuttu. Okumaktan soğutacak kadar. " Sen mi geldim " gibi. Harfler çok yerde yanlış yazılmış. Bir editör de çıkıp basımdan önce çeviriyi okuyup bu tür hataları düzeltmez mi?

İnternet sitesinden aldığım 2010 yılında basılmış bu kitabın arka kapağındaki fiyatı 20tl idi. Yaklaşık 6 yıl önceki fiyat gerçekten uçuk. Kaz mıyız biz?
Her ne kadar o fiyattan elime ulaşmasa da bana gelen kitabın ön kapağına da 5tl'lik etiket yapıştırılmıştı. Kitap kelepire düşmüş bir anlamda.
Madem 5 liraya dahi bitsin diye satılıyor bunu zamanında uygun fiyatlı yapın ki insanlar hem kitap almaktan imtina etmesin hem de korsan yayınlara yönelmesin. Yok mudur bunun ortası?

Günümüz kitaplarının çıkış fiyatları da dudak uçuklatacak cinsten. 40-45 liralık etiket koyuyorlar. %25-30 indirimi görünce de aman kaçırmayalım alalım moduna giriyoruz. İndirimli hali bile otuz lira olur mu bir kitabın? Ayda bir kitap tüketen veya bir kitabı uzun soluklu okuyan okurlar için bahsettiğim fiyatlar el yakmayabilir. Boş vakitlerinde değil de okumak için vakit yaratanlar açısındansa durum iç açıcı olmuyor maalesef.
O vakit de seçici davranmak, bandrolsüz yayınlara ulaşmak, farklı kitap formatlarını edinmek mecburi yön oluyor.
Sonrası malum. Yeteri kadar satış olmayınca devam kitapları çevrilmiyor. Kısır bir döngü bu.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »