Yabani Aşık (Legend of the Four Soldiers, #4)

10 puan

Yedi yıldır kayıp olan ve öldü sanılan Reynaud St. Aubyn aniden ortaya çıkar. Yokluğunda Blanchard Kontluğunu Beatrice Corning'in amcası Reggie miras almıştır. Reynaud aylarca yolculuk etmiştir. Yolun büyük kısmında yayan, parasız, dostsuz ve itibarsızdı. Son haftalarda ateşten kıvranmış ama hedefe çok yaklaştığından vazgeçmemiştir. Nihayet artık evindedir unvanını geri almaya kararlıdır. Düştüğü esarette yaşadıkları onu fazlasıyla katılaştırmıştır. Unvanını almak için savaşırken ailesi ölünce amcası ile yaşamaya başlayan Beatrice ile daha da yakınlaşır.

Beatrice'nin son derece sıkıcı çay partisinde aniden uzun saçlı, sakallı, küpeli, yüzü dövmeli, belinde kocaman kılıcı olan Reynaud ortaya çıkınca büyük bir karmaşaya sebep olur.
Beatrice düşüp bayılan Reynaud'un gerçek kişiliğini hemen fark eder. Zaten oraya gittiğinden beri kontun resmi kendisini çok etkilemiştir. Her sıkıldığında, ihtiyacı olduğunda kendini hep portrenin önünde bulmuştur. Reynaud aniden belirince de hayatı tamamen değişir.
Onun yanlarında kalmasını sağlar. Amcası ise tabi ki bu durumdan şikayetçidir gerçek kimliği kanıtlanırsa her şeyini kaybedecektir. Birde Reynaud'un ani dönüşü bazılarını rahatsız eder ve saldırılar gecikmez. Böylece ikili büyük bir maceraya adım atar.

Spiner Falls'taki baskında yaralanan askerlerin hikayesini anlatan serinin son kitabında nihayet hainde yakalanıyor.
Önce ki kitapların kahramanları da vardı. İlk kitaptan Samuel Hartley ve Emeline'den bebek haberi var. İkinci kitaptan Lord Vale ve Melisande ikilisi de bebek bekliyor. Hepsinden haber almış olduk.
Yazar en sevdiğim ne yazarsa okurum dediğim yazarlardan. Her kitabını keyifle okurum bu kitapta akıcı ve güzeldi beğendim.
Reynaud'un vahşiliğinin katılığının Beatrice nin aşkıyla yok olması çok güzeldi. Ayrıca Reynaud'un yüzündeki dövmesi ve küpesi de harikaydı onu daha çok sevmemi sağladı. En çok sevdiğim yerlerden biride Reynaud'un bir daha kimsenin esareti altına girmeyeceğini söylemesine rağmen Beatrice için esareti bile göze almasıydı çok etkileyiciydi. Beatrice'nin 5 yıl boyunca Reynaud'un portresine aşık olması onunla konuşması da çok etkileyiciydi. Beni şaşırtan Reynaud döndükten sonra akrabalarının çokta sevinmiş görünmemesiydi. Yıllar sonra kavuşmanın verdiği mutluluğu göremedim. Reynaud'un sürekli benimsin deyip sahiplenmesi çok güzeldi. Beğendim.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »