Uyumsuz (Uyumsuz, #1)

2 puan

Okur yorum ve puanlarına bakarak aldığım serinin ilk kitabı. Okumaya başladıktan sonra fark ettim ki genelde yorumlar genç ve kadın okurların yorumlarıymış. Beklentim fantastik bir seri okuyacağım iken çoğu yeni yetme kadın yazarın yapmış olduğu gibi romantik bir seri okumak oluyor.

Çok zayıf bir kurgu, onlarca benzeri olan taklit bir dünya ve bolca romantik anlatım. Genç okur hoşlanabilir ama bana para verseler vakit ayırıp okumayacağım kitap türü. Para verip serinin tamamını aldığım için okuyorum. Hayat.

Tek olumlu tarafı anlatıma biraz aksiyon katabilmiş olması yazarın. Haricinde olay 16 yaşındaki bir kızın 18 yaşındaki bir erkeğe hissettiklerine tanık olmamız. Öyle bir erkek ki kızımız her dokunuşunda elektrik çarpmışa dönüyor, ürperiyor v.s. Cesur, anlayışlı, nazik, leb demeden leblebiyi tasa koyup getiren, hem de yakışıklı, uzun boylu v.s. Tabii kızımıza da aşık. Kız da paçoz, minyon, uzun burunlu, sivri çeneli. Nerdeyse klasik Türk filmi. Ya da günümüzün Türk dizileri gibi.

Sözde fantastik kitap yazdığını zanneden genç, özellikle kadın yazarların bu esnada ikinci olarak ne yaptıklarını da merak ediyorum.

Kitaptan bir alıntıyla bitireyim; Hava soğuk ama Tobias'ın dudakları ve elleri sıcak. Başını eğip çenemin altından öpüyor. Rüzgarın gürültüsünden memnunum, böylece iç çektiğimi duyamıyor.
Vagon sarsıldığında dengem bozuluyor ve bir elimi yere koyarak kendimi koruyorum. Oysa daha değdiği anda, elimi kasığına koyduğunu anlıyorum. Elimde sertliğinin baskısını hissediyorum. Elimi çekmem gerekir ama bunu yapmak istemiyorum.
...Bacağımı aşırtıp üzerine oturuyorum. Onu öperken kalbim boğazımda atıyor. Tobias doğrulup elleriyle omuzlarımı kavrıyor. Parmakları sırtımdan belime doğru kayarken ürperiyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »