Unutulmuş Lejyon

8 puan

Tarquinius adında kahin bir Entrüsk, Brennus adında dev Galyalı ve annelerinin Romalı bir soylu tarafından tecavüze uğraması sonucunda doğan köle ikizler Romulus ve Fabiola... Her birinin yazgısı bir noktada kesişecek ve uzun ayrılıkların, savaşların, ölümlerin acıların ortasında birbirlerine kenetleneceklerdir. Üç erkek aynı ortamda kaderlerinin savurduğu yere uzanırken geneleve satılan Fabiola'da bedeniyle soyluları eğlenirirken, kayıp kardeşi Romolus'un akıbetini öğrenmek için amansız bir arayışa girişecektir.
Kitap üç seriden oluşuyor. Birinci kitap Unutulmuş Lejyon, İkinci kitap, Roma'ya Dönüş ve üçüncü kitap Gümüş Kartal... Umarım diğer iki kitapta dilimize çevrilir ve tarihi bir kitapta kısada olsa yolculuğumuza devam ederiz.
Kısa bir not: Etrüsklerin Anadolu'dan İtalya'ya göçen gizemli bir ulus olduğu sanılıyor. En son 2004 yılında yapılan DNA incelemeleriyle bu gizemli insanların 98.2 oranında bugünkü Türk genlerini taşıdıkları kanıtlanmış. Bu da kitabı ilgiyle okumama neden olan bir etken oldu. Selim Yeniçeri'nin çevirisi gayet güzel ve akıcıydı. Ben kendi adıma kitabı çok beğendim. Umarım Artemis seriyi katletmez.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »