Umutsuz Aşkın Gözyaşları

8 puan

Dengelerin herhangi bir zamanda aniden değişebildiği, Amerika'da kurulmaya başlayan kolonilerde geçen bir aşk romanını ilk defa okuyorum.

Constance, sürgüne gönderilen amcası ile vedalaşmaya gittiği gemide alıkoyulur ve Virginia'da ki İngiliz kolonisinde tütün gelini olarak satılır. Burada onu satın alan toprak sahibi tarafından kumarda kaybedilir ve Drew O'Conner tarafından kazanılır. Drew'in himayesinde evlenebileceği iki kadın vardır, koloni konseyi buna itiraz ederler ve kadınlardan biriyle evlenmesini emreder. Drew ise aslında evli olan tütün gelini Mary yerine Constance ile evlenir. Aralarında bir anlaşma yaparlar. Evlilikleri kağıt üzerinde olacaktır ve lord olan babası onu buradan götürene kadar da karı koca olarak yaşamayacaklardır.

Başlarda zorla evlendirilen bir çiftin hikayesini okuyacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Kitap verdikleri ile benim beklentimi oldukça aştı. Kolonilere ayak uydurmaya çalışırken Constance'in yaşadıkları, o zamanlar ve o yerler hakkında büyük ölçüde bilgilenmemi sağladı. Bir de Drew var tabi. Odun her yerde odun. Okuduğum bazı sahnelerden sonra kitabın içine girip kendinize gelin diye ikisini de sarsmak istesem de nafile bir çaba bu tabi ki.

Constance'in sevdiği adam için çabalayışı, hiçbir fikri olmadığı yeni dünyasına ayak uydurmaya çalışmasını okurken kendim yaşıyormuş gibi hissettim. Bazı yerlerde beni oldukça sinir etti ama bu kendisini sevmeme engel değil.

Kitapta cinsel içerik yok. Ve yeniden basılmayan kitaplar kervanından. Bu özelliği ile her yaşa hitap ettiğini düşünüyorum. O yüzden sahaflarda görürseniz en azından yazara bir şans verin dedim. Oldukça akıcı bir kitap. Dolu dolu olmasıyla beraber yan karakterleri de işe kattığımda yazarın gayet güzel bir kitap ortaya koyduğunu düşünüyorum.

Kitapta özellikle kadın karakterimiz matematik tutkunu. Bu yüzden sayfaların arasında sıkça matematik problemleriyle karşılaşmanız mümkün. Birkaç kez denesem de bir şey anlamadım üstün matematik dehası olmam sağ olsun okumadan geçmedim desem yalan olur :)))

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »