Tutku Mevsimi (Notorious, #2)

10 puan

Nicholas Sabire çapkın, yakışıklı,bir çok gemi filosuna sahip başarılı Amerikalı bir kaptandır.Ailenin kara koyunudur. Tüm yetişkin hayatını yabancı ülkelerde gezerek,çılgın serüvenlere katılarak geçirmiş babası öldükten sonrada aile işlerini devralmıştır. Kız kardeşini görebilmek için ülkesi ile savaşta olsalar da İngiltere'e gider. Ama bir anda kendisini İngiliz askerlerini öldürmekle,korsanlıkla suçlanıp idama mahkum edilmiş bir halde bulur.
Elleri bağlı, zincirlenmiş halde dayak yediği zor anda onu gören Aurora onu dövenlerle arasına girip vücudunu kendi bedeniyle kapatarak engel olur ve böylece tanışmış olurlar.

Auora'nın nişanlısı sekiz ay önce denizde kaybolmuş kuzeni ve eşi hava değişiminin iyi geleceğini düşünerek onu Karayiplere davet etmiştir. İngiltere'ye dönüp kendisini bekleyen kaderi ile yüzleşmek istemese de dük olan babası eve dönüp seçtiği soylu ile evlilik hazırlıklarına başlamasını ister.Hazırlıklara başlar ve Nick'i görünce işler değişir. Ona karşı daha önce hiç hissetmediği koruma ve şefkat duyguları hisseder. Hayatında bir daha göremeyeceği bir yabancıyı sürekli düşünür ve iyi bakıldığından emin olmak için hapishaneye bile gider.

Nick iki gün sonra idam edileceğinden öldüğünde kardeşini koruyabilecek birine ihtiyacı vardır. Babasına üvey kız kardeşine bakacağına dair söz vermiştir. Öldükten sonra kardeşine ne olacağını düşünür. Kardeşini korumak için şeytanla bile anlaşırdı ama aklına daha iyi bir fikir gelir.Kardeşini koruyup onu sosyetede yerini alması için davet eden soylu büyükbabasının yanına gidebilmek için İngiltere'ye kadar eşlik edecek birine ihtiyacı vardır. Ayrıca sosyetenin onun kabul edebilmesi için yüksek sınıftan birinin arkadaşlığı ve tavsiyeside gerekir. Bu yüzden bir eş ister ve Aurora'a teklif eder. Böylece Aurora yaşlı bir adamla evlenmesi için kendisine baskı yapan babasından kocası ölmüş bile olsa kurtulmuş olacaktır. Ayrıca zenginde olacak ve en fazla bir günden sonrada dul kalacaktır. Aurora yeni evlendiği adama hemen derin bir bağlılık hissetmeye başlar. Öleceği düşüncesine katlanamaz. Kocasını kurtarmak için yalvarır,çok uğraşır ama başaramadan evine döner. Üzüntüyle geçirdiği aylara rağmen evlendiğine hiç pişman olmaz çünkü hep istediği özgürlüğe kavuşmuştur. Tam kendisine yeni bir hayat kurmaya başlamışken tahmin etmedikleri bir şey olur Nick kurtulmuştur.

Nick dört ay sonra kuzeninin kimliğine bürünerek karısı için İngiltere'ye gelir. Aurora huzurlu hayatını bozmak,aşksız bir evlilik geçirmek,her an ölme ihtimali olan bir erkekle yaşamak istemez. Onu bir kez kaybetmiştir. Tekrar aynı şeyi yaşamak istemediğinden evliliği devam ettirmek istemez. Nick ise geçmişte bir kadına bağlanıp düzen kurmayı hiç istememiştir. Hep özgürlük,macera istemiş daha fazlasını istememiştir Aurora ile tanışıncaya kadar.Evliliğini bozmak istemez. Karısını ikna edip evliliklerini gerçek hale getirinceye kadar ne gerekiyorsa yapmaya kararlıdır. Bu yüzden bir kaçma kovalama başlar ve galip gelen tabi ki aşk.

Kitabı sevdim çok güzeldi. Aurora iyi ki Nicolas 'ın başına gelenleri gördü de tanıştılar hikayelerini okumaktan çok keyif aldım çok eğlendim. Aurora'nın gereksiz inadı dışında Nicolas'da Aurora'da harikaydı çok sevdim ikiliyi. Ayrıca önceki kitabın ikilisi de kızları ile kısacık görünür.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »