Tenimdeki Mühür (Coin, #1)

7 puan

Anastasia ve kuzeni Breanna'nın baba ve anneleri kardeştir. Anastasia'nın babası nazik, yumuşak başlı bir adamdır. Erkek kardeşi hariç herkese öyledir. Breanna'nın babası ise katı, kızdığında göz korkutucu olan biridir. Gece gündüz kadar birbirlerinden farklıdırlar. İkiz kardeş olmalarına rağmen birbirlerine düşmanlardır. Sevdiği kadın kardeşine aşık olduğu için Breanna'nın babası daha çok düşman olmuştur. Kızları da birbirine çok benzer. Anne babaları bile bazen onları karıştırır. Bu yüzden başları belaya girerse yer değiştirirler.

Büyükbabaları vikont Medford üzerinde malikanenin kabartmasının olduğu arkasında Colby ailesinin armasının olduğu iki para verir onlara. Altını seven Anastasia'ya altın, gümüşü seven Breanna'ya gümüş parayı verir. Bunlar ona hem aynı hem de bir o kadar farklı olan torunlarını hatırlatır. İkisinden de söz alır. Paralarını saklayacak, kimseye vermeyeceklerdir. Babalarına bile. Paralar onları ve onların ailelerine olan bağlılıklarını temsil eder. Hayat onları nereye götürürse götürsün aile adlarını sürdürmek, ayakta tutmak için paraların onları tekrar bir araya getirmesine izin vermelerini ister.

Büyükbabaları öldükten sonra Anastasia anne ve babası ile birleşik devletlere gitmiştir. Philadelphia'da aile şirketleri Colby ve oğullarının Amerika şubesini açmışlardır. Amcası babasından daha önce doğduğu için yeni vikont olmuştur. Büyükbabalarının ölümü ile aile dağılmış kızların babasının zorunlu hoşgörü çabalarına gerek kalmamıştır. Anastasia evine veda etmek zorunda kaldığı için çok üzülmüştür. Kuzeni ile birbirlerine sürekli mektup yazmışalardır. Hayatları çok farklı olmuştur. Breanna düzgün bir İngiliz leydisi olmak için eğitilmiştir. Anastasia'da daha özgür, hayatı dolu dolu yaşayan, açık sözlü biri olmuştur. Anastasia'nın anne ve babası ölünce İngiltere'ye döner.

Böylece kuzenler kavuşmuş olur. Yirmi bir yaşındayken bile ikiz gibi görünürler. Breanna'yı babası sosyeteye takdim etmiş ama hemen geri döndürmüştür. Kızını tanıdığı en varlıklı, en başarılı asilzadelerden olan Sheldrake Markisi Damen Lockewood ile evlendirmek ister. Anastasia ise aşık olmadan evlenmek istemez. Babasının vasiyetinin okunması için avukatın yanına gittiklerinde Damen'de oradadır.
Babası kardeşinin kızını sosyeteye takdim edip vasisi olması için para bırakmıştır. Kızı çekilmez bulduğu hiçbir şarta zorlanmayacak, katı davranışlara maruz bırakılmayacak, istemediği biri ile evlenmeye zorlanmayacaktır. Bunlara uyulmaz kızı kendisini mutsuz hisseder, kötü davranılırsa avukata vesayeti konusunda değişiklik yapılmasını isteyebilecektir. Sosyeteye tanıtılması için ayrılan parada yeni vasiye atanacaktır. Kızının mirasını yönetmesi, tavsiyelerde bulunması için Damen'i vekil tayin eder. Anastasia'nın mali kaynaklarının tek yöneticisi olacaktır. Üç ay boyunca yirmi bir yaşına girene kadar mal varlığını yönetecektir. Evlendiğinde ise kocasına geçecektir. Anastasia'nın mirası ile ilgili önerileri olur. Philadelphia'da banka açmak ister. Damen'den ise destek olup, ortak olmasını ister. Damen kabul etmeyince girişimine yatırım yapacak iş adamları bulmaya çalışır.

Damen İngiltere'nin en etkili ticari bankasının sahibidir. Tavsiyeleri ve danışmanlığı Avrupa'nın neredeyse bütün ulusları tarafından talep görür. Yakışıklı, zeki, güçlü, özgüvenli biridir. Anastasia'nın aklından, sezgilerinden etkilenir ve çok geçmeden ortaklığı kabul eder. Hiçbir kadın Anastasia'nın uyandırdığı duyguları uyandırmaz. Böylece duygu özürlü bir adam olması son bulur. Anastasia'da Damen'e bakmadan duramaz. Çok geçmeden ikili yakınlaşır. Hem ortaklık hem duyguların içine girdiği mücadeleleri başlamış olur.

Anastasia'nın amcası Breanna'nın Damen ile evlenmesini ister. Anastasia'nın Damen'den uzak durmasını, mirasını ister. Anastasia amcasının rahat durmamasından dolayı sıkıntılar yaşasa da sonunda herkes hak ettiğini bulur. Kuzenler ise büyükbabalarının parası ile araziler üzerine başka evler yapmaya karar verir. İlki Anastasia ve Damen için diğerleri de çocukları ve aileleri için olacaktır.

Kitapta aile sırları, entrika, hırs her şey var çok fazla konuşma, gereksiz uzatmada var.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »