Tatlı Tuzak

9 puan

Elisha'nın ressam olan babası yıllar önce ölmüştür. Annesi ve erkek kardeşi ile kalmışlardır. Küçük bir kasabada yaşarlar ve maddi durumları iyi değildir. Annesi yoksullukta iki çocuğuna bakmaya çalışırken asabi,mutsuz bir kadın olmuştur. Elisha kasabanın çocuklarına okuma yazma öğretirken bitlenir. Annesi saçlarını keser ve kızının bu haliyle koca bulma şansının kalmadığından emindir. Elisha'da saçlarının duruma üzüldüğünden soluğu yakın arkadaşı Claire'nin yanında alır.
Arkadaşının ailesinin işlettiği hana gidince Grandoor Dükü Connor Tracey’nin geldiğini öğrenir. Dükü görür görmez de aşık olur.
Claire, nişanlı olmasına rağmen düke kur yapmaya çalışmıştır. Dükte gece sarhoş bir halde Claire'nin odasına gitmek isterken gittiği oda Elisha'nın odası çıkınca işler değişir. Connor Elisha ile birlikte olduklarını düşününce, Elisha'da gerçekleri söylemeyince ikili kendilerini evli bulur.

Connor geçmişte sevdiği kadını üvey annesi nasıl biri olduğunu anlayıp gönderince tabi bu olayın gerçek yüzünü Connor bilmeyince üvey annesinden nefret etmeye başlamıştır. Birazda üvey annesini sinir etmek için bu evliliği kabul eder. İkili evlenmeleri arkasında ki gerçekleri öğrenince araya mesafe girse de uzak kalmaları çok sürmez. Aralarında büyük bir çekim vardır.
Elisha tabi ki hep öyle kalmaz güzelleşir tabi bunda Connor'un üvey annesinin büyük desteği var. İkilinin bir iyi bir kötü giden evlilikleri araya giren eski sevgili, yanlış anlamalar, sevdiğini kabul etmeme olayları ile büyük üzüntüler yaşasa da nihayet mutlu son olur.

Connor Elisha'ya çok çektirse de Elisha sevmekten hiç vazgeçmedi ve sonunda Connor'da aşık bir adam haline geldi.
Farklı romanlar ile aralarında birçok benzerlik olsa da ben kitabı sevdim. Güzel akıcı bir kitaptı hemen biten kitaplardan.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »