Tatlı Tuzak

10 puan

Yıllar içinde çok kitap okudum. Ama hızlı tüketilen ya da tüketilmeyen o kadar kitabın kaçını hatırlıyorsun diye sorarsanız, sormayın bence. Okuyorum, okurken seviyorum ya da sevmiyorum. Hafızamda en fazla bir kaç ay yer ediyor. Sonra da aklımın gizli köşelerine kaçıp saklanıyorlar. Şimdi ise her okuduğum kitaba yorum yapıyorum ki, sınavdan çıkınca soruların doğru cevaplarını okuyan ve öğrenen öğrenciler gibi olurum belki diyerek. Hani o sınavlardan sonra öğrenilen bilgiler hiç unutulmaz derler ya.
Gelelim Tatlı Tuzak'a. Sanırım yıllar önce okuduğum bir kitaptı ama hatırlamadığımdan tekrar okudum. Rita Hunter'ı yazar olarak seviyorum. Kadın karakterin adı okurken beni biraz yordu. Elisha. Ama yine de güzel bir kitaptı. Tarihi aşk romanı sevenler için okunması gerekenler içinde.
Ne çok yazmışım. Şimdi bakıyorum da. Bu sefer biraz konusundan da bahsedeyim. Bitli Elisha, bir köy kızı ama yine de ortalama bir eğitimi var. O dönemin kadınları düşünüldüğünde okuma yazma biliyor ve içinde yaşadığı toplumun kurallarından bihaber değil. Connor, romanın erkek karakteri biraz sinir bir tip. Hatta çok sinir bozucu. Kızla evleniyor ama ona değer vermiyor, kızın kendisine aşık olduğunu biliyor ve o yüzden de hiç emek harcamıyor onu kazanmak için. Sonu mutlu biten güzel yazılmış bir aşk romanı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »