Tatlı İntikam

10 puan

Vikont Derick Aveline bir ajandır. Annesi ise Fransızdır. Babası ile ilgili gerçekleri öğrenmek için gittiği Fransa'da tutuklanır ve casus olması istenir. Ailesi ile ilgili öğrendiklerinden sonra kabul eder. Doğduğu ülkeye ihanet edemeyeceğini anlayınca çift taraflı bir ajan olur. Kraliyet için son bir görevi vardır. Bu yüzden Derbyshire'ye aile evine döner.
Orada onu karşılayan ise çocukluk arkadaşı Emma Wallingford olur.

Emma'nın abisi yerel yargıçtır. Askeri sırların bir kaynağa sızdığı saptanmıştır. Emma'nın abisi Fransızlara satılan türden bilgilere sahip olunca vatana ihanet suçundan dolayı şüpheli konuma gelmiştir. Derick yargıç ile görüşmeye gittiğinde yargıcın Emma olduğunu öğrenir. Abisi altı yıl önce atından düştükten sonra aklı yarı yarıya gitmiş ve sakat kalmıştır. Emma'nın Londra sezonu fiyasko olduğundan evlenemeyeceğini düşünerek yargıçlık işine başlamıştır.

Derick'e çocukluğundan beri aşık olan Emma Derick'i yeniden karşısında görünce hayatı tamamen değişir. Derick görevi için geldiği yerde arka arkaya yaşanan cinayetleri çözme de Emma'ya yardım eder. İkili bir yandan araştırma ile bir yandan da ortaya çıkan duyguları ile uğraşır. Araştırmalar ise onları tahmin etmedikleri gerçeklere götürecektir.

İlk kitaba göre daha güzeldi daha çok sevdim. Gizem,polisiye kısmı ile aşk kısmı eşitti birine ağırlık verilmemişti.Yazar bu dengeyi çok iyi sağlıyor.
Emma'nın yanlış deyimlerini okurken çok keyif aldım. Yazar güçlü karakterler yaratıyor bazı yerler uzatılsa da sıkılmadan okudum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »