Taş Bebek

10 puan

Kitap Taş Bebek Fleur Savagar'ın altı yıl sonra geri dönüşü ile başlıyor. Ve daha sonra var oluş sürecine geçiyor.
Belinda Britton liseyi bitirdikten sonra evinden ayrılmıştır. Film yıldızı olma hayalleri ile Hollwood'a gelmiştir. James Dean'a aşıktır ve ona ulaşma hayalleri kurarken onun öldüğünü öğrenir. O gece ise Errol Flynn ile tanışır. Flynn kırk altı yaşında, alkolik,evli, genç kadınları seven bir yıldızdır. İlişkileri başlar bambaşka bir hayata girer ve onun sayesinde zengin iş adamı Alexi Savagar ile tanışır. Flynn onu terk ettiğinde Alexi destek olur ve zorla Belinda ile birlikte olur. Aynı şekilde Alexi'de kendisini terk edince Belinda eski hayatına döner. Fakat Flynn'nin bebeğine hamiledir. Çare olarak Alexi'ye ulaşır borç para ister ama Alexi onunla evlenir. Bebeğini gizler, zamanla bu evliliğe alışır ve her şey yolunda iken Alexi hamileliğini anlar ve bebeği rahibelerin baktığı bir okula göndermeye karar verir.
Belinda'nın bebeği manastıra verilir. Kızı Fleur'u yılda sadece iki kez görebilir. Daha sonra bir oğlu olmuştur fakat kızına yaptıklarından dolayı Alexi'nin oğluna hiç bakmamış oğlunu büyükannesi büyütmüştür. Onun tek ilgilendiği çocuğu kızı Fleur.

Fleur on altı yaşına kadar babasını, annesi dışında hiçbir yakınını görmez. Hayatı boyunca erkek çocuğu gibi cesur, güçlü, hızlı olmaya çalışmış bu sayede babasının evine dönmesine izin vereceğini düşünmüştür. Babasının hep gelip kendisini alacağı günü beklemiştir fakat bu gerçekleşmez. Alexi annesi ölünce dedikodular çıkmaya başladığı için mecburen Fleur'u eve çağırır.
Belinda Alexi'i kızını öperken görünce kızını çalmaması için bir karar verir. Kızının resmini çeken tanıdığı, model olması için ısrar eder ve bu onların kaçış bileti olur. Fleur'u alıp gider fakat Alexi onları bulur. Artık Fleur ile ilgilenmeye başlar ona yardımcı olur finans meselelerini halleder. Fleur da artık Alexi'i sevmeye başlar. Reklam filmleri,moda çekimleri sonrası kendisi istemezken annesi istediği için Taş Bebek olur. İlk filmi ise on dokuz yaşında iken Jake Koranda'nın filmi ile olur.

Jake aktör ve senaristtir. Fleur ile çalışmak istemediğinden önce aralarında bir mesafe olur. Daha sonra ise araları düzelir ve Fleur artık onun için çiçek gücüdür. O Fleur'a kardeşi gibi yaklaşsa da Fleur ona aşık olur. Çıplak çekim için tedirgin olduğundan annesi duruma el atar ve olanlardan sonra ikili birlikte olurken yaşananlar aynı zamanda Fleur'un gitmesine de neden olur.
Babasının gerçek babası olmadığını öğrenir üstelik onunda planları vardır. Onun çocuğunu doğurmasını ister. Tüm sevdiklerinden darbe alınca Fleur onlardan kaçar. Bulabildiği tüm işlerde çalışır, üniversite de derslere girer, kilo alıp saçlarını keserek kendisini çirkinleştirmeye çalışır ve altı yıl sonra eski halinden daha güzel bir şekilde yeniden döner. Ne annesinden ne babasından sevgi göremeyen eş cinsel kardeşi Michel ile arası düzelir,kardeşi ona kıyafet tasarlar kariyeri düzelir ve bu süreçte Alexi baş belası olmaya devam eder. Jake ile ilişkisi ise bu kez tamamen farklıdır artık duyguları daha derindir.

Kitap resmen dönem dönem ayrılıyor. Önce bir taş bebek girişi, taş bebeğin doğum hikayesi yani annesinin hayatı, taş bebeğin doğumu, taş bebek oluşu . Yani uzun bir hikaye bir aşk hikayesi değil bu umutla başlayanlar için hayal kırıklığı olacaktır. Büyük bir merakla başladım hikaye nereye gidiyor diye sabırla okudum okudum fakat bir süre sonra gereksiz uzatılmasından sıkıldım. Fleur'un toparlanma süreci çok uzadı beni yordu ama her şeye rağmen Belinda ve Fleur'un hayatı verdikleri mücadele,hissettikleri, Jake hepsi okunmaya değer.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »