Sürgün (The Mccabe Trilogy,# 2)

10 puan

İlk kitapta Ewan McDonald klanından Rionna ile evlenmekten vazgeçmişti onun yerine bu görevi üstlenen kardeşi Alaric olur.Alaric McCabe klanını ayakta tutup eski gücüne kavuşturmak için yıllarca mücadele ettikten sonra Ewan amacına ulaşmıştır. Bu kış kimse aç kalmayacak, çocuklar soğuktan donmayacaktır. Klanı için bir şeyler yapma sırası Alaric'tedir. Bu yüzden Rionna ile evlenecektir. Haftalar önce nişanlanmışlardır. Yaşlı lord Alaric'in McDonald'larla zaman geçirmesini istemiştir. Tek mirasçısı olan kızıyla evlenince topraklar bir gün onun olacaktır. Duncan Cameron hayatta olduğu sürece McCabeler için tehdit yaratmaya devam edecektir. Ewan'ın sahip olduğu her şeyi karısını ve eski İskoçya kralının kızıyla evlenince elde ettiği Neamh Alainn'i ondan almak ister. Duncan'ın oluşturduğu tehdit sadece etraftaki klanlar için değil kralın tahtı içinde hafife alınmayacak ölçüde önemlidir. Bu yüzden Alaric McCabe ile Neamh Alainn arasında kalan tek klanla anlaşmak için bu evliliği kabul etmiştir. Ayrıca abisinin himayesinde kaldığı sürece asla sahip olamayacağı pek çok şeye sahip olacaktır. Kendi klanı, kendi toprakları olacaktır. Bu yüzden evlenmek üzere çıktığı yolda pusuya düşürülür ve yaralanır. Kendin de olmayan Alaric'i atı Keeley'in evinin önüne götürür.

Keeley McDonald lordları kendisine saldırdığı ve leydileri kocasını ayartmakla suçladığı için klanından sürgün edilmiş yalnız yaşayan biridir. Tüm klan ona sırtını dönmüştür. Kimse onunla aynı soydan geldiğini kabul etmemiş, sürekli dışlanmıştır. Doğduğu eve çok yakın yaşayıp oraya adım atamamak onun için çok zordur. İhtiyacı olan her şeyi tek başına kazanır. Tedavi konusunda üstün yetenekleri olduğundan geçimini de bu yolla sağlar. Klanı onu atmıştır ama askerlerden biri yaralanınca onu aramaktan da gocunmamıştır. Tüm sıkıntılarına rağmen ayakta kalmayı başarmıştır. Rionna ile hem kuzen hem arkadaştır ama sürgün edildikten sonra ondan destek almamış haber bile alamamıştır. Kapısına gelen kendisine meleğim diyen Alaric'e bakar ve onu iyileştirir.

Alaric'i bulan McCabe kardeşler Keeley'i Alaric ve doğumu yaklaşan Ewan'ın karısı Mairin için yanlarında götürürler. Klanlarında böyle becerikli birine ihtiyaçları vardır. Doğduğundan beri kendi topraklarından başka bir yer görmeyen Keeley evinden ayrılınca hayatında yeni bir dönem başlar. Meleği olarak Alaric ile ilgilenir. Tanımadan kalbine giren, hayaller kurduğu adam tek arkadaşı ile nişanlanmak üzeredir. Alaric evlenmekte kararlıdır evlenmek zorundadır ama Keeley ile arasında ki çekime de karşı koyamaz. Uzun zamandır bir kadın için böyle heyecanlanmamıştır. Keeley onu çok etkiler, o yokken sinirli ve gergin olur. Keeley ise Alaric'in evlenmek zorunda olduğunu bilse de uzak durmaya çalışsa da ona aşık olmuştur. İkili ne kadar kaçmaya çalışsa da tabi ki uzak kalamazlar ve kaçınılmaz son.

Meleği ile Alaric arasında ki aşka bayıldım. İmkansız bir aşk vardı. Her şeye rağmen vazgeçmemeleri mücadeleleri çok güzeldi. Kralı, kardeşlerini, on iki klanın lordunu karşısına alacak kadar büyük bir sevgi vardı. Neyse ki sonunda her şey yoluna girdi. Keeley Mairin'i aratmadı. Mairin'den sonra Ewan'ın dediği gibi bunlar birdi iki oldular ikisi de harikaydı. İlk kitaba göre daha duygusal çok daha güzel bir kitaptı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »