Sonsuza Kadar (Sequel, #1)

10 puan

Victoria Amerika'lıdır. İngiliz bir anne ve doktor bir babanın kızıdır.Babası annesini çok sever ama annesinin unutamadığı bir geçmişi vardır. Annesi babasını sevmeyi babası da annesini sevmekten vazgeçmeyi başaramamıştır. Çok sevdiği anne ve babası ölünce kız kardeşi ile İngiltere'de ki akrabalarının yanına giderler. Giderken Avrupa'da olan çocukluk aşkı Andrew 'e bir mektup yazar ve annesine bırakır. İngiltere'de Andrew kendisini gelip alana kadar beklemeye karar verir. İngiltere'ye gelince büyükannesi annesine olan benzerliğinden dolayı kendisini evine almaz sadece kardeşini kabul eder.

Victoria'da Atherton Dükü Charles Fielding'in koruması altına girer. Daha gider gitmez dükün yeğeni Jason Fielding kendisini evin de istemez ama babası kızı orada tutmaya kararlıdır. Üstelik başka planları da vardır. Yıllar önce Victoria'nın annesine aşık olan marki onunla evlenememiştir ama çocuklarını evlendirmeye kararlıdır. İkiliden habersiz nişan haberlerini duyurur büyük bir tepki alınca bu planından vazgeçtiğini söyler ama vazgeçmemeye kararlıdır.

Jason kendisini yeğeni olarak tanıtan dükün gayrimeşru oğludur. Çocukluğu acımasız amcası ve yengesinin işkenceleri ile geçmiştir. Çalışarak büyük bir servet elde etmiştir. Güzel bir kadın ile evlenmiş babası varisi olmadığı için kendisini isteyince oğluna bir gelecek ,unvan için kabul etmiştir. Ama oğlu için katlandığı karısı kendisini sürekli aldatmış, oğlunu da fidye istemek için alıp sevgilisi ile kaçınca gemi batmış hepsi ölmüştür. Bu olaydan sonra yıkılan Jason kalbini herkese her şeye kapatmıştır. Aniden ortaya çıkan Victoria'a kadar.

Her fırsatta sevdiği adamın gelip kendisini alacağını söyleyen Victoria'ya bir kez bile inanmamıştır. Andrew`in başka bir kadınla evlendiğini öğrenip yıkılan Victoria'nın yanında olmuş, uygun bir aday bulup evlenmesi için de yardıma girişmiştir. Tabi tüm adaylara bir bahane bulmuştur. Bu süreçte ikili birbirlerinden çok etkilenseler de kabul etmezler.
Dük ise amacı uğruna Andrew'in mektuplarına el koyar, en son hasta rolü yapınca da sonunda ikiliyi evlendirebilir.
Yanlış anlaşılmalar ile başlayan evlilik sonrasında çok mutlu bir evliliğe dönüşür.

Jason'un küçükken yaşadıkları, karşılıksız sevgiyi bilmemesi, yıllar önce yaşadığı acı olayı yine yaşadığını sanması o sürede çektiği acı, Victoria'ı karşısında gördüğün de hayal sanışı o kadar etkiledi ki beni bayıldım kitaba.
Victoria'nın Jason'ı iyileştirmesi, buldukları büyük sevgi çok güzeldi kesinlikle okunmalı. Yazarın en sevdiğim kitaplarından biri.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »