Son Namsara (Iskari #1)

7 puan

http://dilarabook.blogspot.com/2018/07/son-namsara-iskari-1-kristen-ciccarelli.html

Ejderhalı kitaplar, diziler ve filmler deyince bende akan sular duruyor. Yazarın yarattığı fantastik dünya gerek mitolojisi, gerek sert çizgileriyle gayet ilgi çekici.
Kitap boyu ana hikayenin yanı sıra Son Namsara'nın dünyasına ait kutsal hikayelere de yer vermiş yazar. Her biri ayrı güzeldi. Tabi bu öyküler öyle sadece güzel olma özelliğine sahip değiller. Anlatıcılar tarafından dile getirildiklerinde ejderhaları kendilerine çekiyor ve onların daha da güçlenmelerine sebep oluyor. Alev püskürtmelerini sağlamakta buna dahil.
Ana karakterimiz Asha, Firgaard ejderha kralının kızı olarak şehrin Iskari'sidir. Yani bir ejderha avcısı. Şehrini neredeyse yok eden ejderha Kozu'nun saldırısından sonra halkın gözünde iyi bir imaj sağlamak adına şehrin komutanı ile nişanlandırılır. Çünkü Kozu'yu oraya çeken Asha'nın ta kendisidir. Hiç istemediği bu nişanlılıktan kurtulmak içinse babası ona Kozu'yu öldürmeyi teklif ettiğinde kendini antik varlıkların, gizemlerin, sırların ve fedakarlıkların ortasında bulur.
Kitapta her şeyin gidişatını değiştirecek sırlar bulunuyordu. Yazar öylesine bir olay örgüsü yazmış ki bunları karakterle beraber sizde keşfederken şoka giriyorsunuz. Çoğu yerde yuh artık demişimdir, beklemediğim kişilerden beklemediğim hamleler yapıldı.
Asha gerçekten hayran olunası bir karakter. Kozu onu yaktıktan ve ölümün eşiğinden dönmesine neden olduktan sonra bir amaç ediniyor ve ondan asla taviz vermiyor. Vücudunun yarısının yanması nedeniyle oluşan görüntüsünden herkes tiksinir ve korkarken o onları onur nişanı gibi taşıyarak ne kadar güçlü olduğunu gösterdi bence.
Ana erkek karakter biraz sönüktü ama olaylar o kadar değişik ve hızlı ilerledi ki o sönüklüğün olması iyi olmuş, normalde ben alfa erkekleri okumaya bayılırım ama bu evrende bir alfamız var zaten o da Asha.
Umarım devamı en kısa sürede gelir çünkü yazar Asha ile beraber çok merak ettiğim iki karaktere ağırlık vermiş. Sonu da sizi çıldırtacak cinsten değil tabi ikinci kitabı merak edeceksiniz ama yazar gereksiz uzatmaları kullanmamış. Bu kitabı daha çok sevmeme neden oldu.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »