Son Dilek (The Witcher, #1)

Profil Resmi
9 puan

Fantastik macera okurlarının çok beğeneceği bir serinin ilk kitabı. Bu kitap için alınabilecek referansları şöyle söyleyebilirim; Yüzüklerin Efendisi Serisi, Hobit, Harry Potter Serisi gibi çok popüler eserler. Ayrıca benim esin kaynağının daha çok Japon Animelerinden alındığını düşündüğüm bir yapıt. Sapkowski bunların her birinden edindiği elementleri seride o kadar güzel birleştirmiş ki, seri çoğu mitolojik fantastik kurguların içerisinde yer alan benzer öğelerle dolu olmasına rağmen, çok keyifli bir okuma deneyimi sunuyor.

Okuyucuya çok fazla içerik aktarmak istemem ama genel olarak: Ana karakter (Jerald), canavar avcısı olarak eğitilmiş bir witcher. Hikayede insanlarla birlikte, elfler, cadılar, droitler gibi mitolojik ve fantastik ırklar ile yaşanan çeşitli maceralar anlatılıyor. Serinin hikayeler arası geçişleri, karakterlerin hikayedeki yerleri bence çok başarılı işlenmiş. Uzun soluklı bir kitap olmasına rağmen, merak uyandırdığı için solukluz okunabiliyor diyebilirim.

Serinin ilk üç kitabını Türkçe diğer kitaplarını Türkçe baskıları gelmeden okumuştum. Türkçe çevirisi de bence gayet yeterli, tüm seriyi tavsiye ederim. Dizi uyarlamasıda yapılan serinin, bana kalırsa kitap hali daha başarılı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »