Siyah Damar

6 puan

Senna yazardır. Otuz üçüncü doğum gününde kendi evinde olmayan bir yerde uyanır. Elbiseleri çıkarılmış pijama giydirilmiştir. Yuvarlak ve kapısı olmayan bir odadadır. Odada ona uyan kıyafetler ve bazı eşyalar vardır. Oraya kimin neden getirdiğini bilmez. Sonunda odadan çıkmayı başarır orada doktor Isaac'da vardır.
Onu hem tanıyor hem tanımıyordur. Senna tecavüze uğramıştır. Bağıramamıştır bile kötü bir halde nereye gittiğini bile umursamazken Isaac karşısına çıkmış ve yardım etmiştir. Hastaneden sonra onu evine bırakmış sonra kontrole gelmiştir. Senna kötü halde olduğundan bir yabancının evine girmesine, kalmasına izin vermiştir. Isaac sürrekli kontrole gelmiş, alışveriş yapmış, yemek yemesini sağlamış, sarılıp sakinleştirmiştir. Bir süre sonra Senna geç geldiğinde onu merak etmeye başlamıştır. Isaac gelince rahatlamıştır. Isaac günler sonra dışarı çıkmasını sağlamış, meme kanseri olduğunu öğrendiğinde de ameliyatını yapmış onunla ilgilenmeye devam etmiştir. Senna kendini değersiz hissetmiştir ve değerli olan birini yanında istemediği, artık gitmesi gerektiğini düşündüğü için trajedilerini paylaştığı adamla bir öpücükle vedalaşmıştır. Isaac atlı karıncada hislerinden bahsettiğinde ise uzaklaştırma emri çıkarmıştır. Ne yaptığı, ne hissettiğini bilmediği kendini tanımadığı bir dönemdedir.

İkili neden birlikte orada tutulduklarını anlamaz. Çıkış yolu ararlar ama yoktur. Evde bir süreliğine yetecek yiyecek, yakacak her şey vardır. Gördükleri tek şey ise büyük bir arazide yağan kardır. Etraf elektrikli tellerle çevrilidir ve çıkamazlar. Yiyecek, yakacak, elektrik tükenebilir ve delirmemeleri elde değildir. Günleri bilmeden çoğu zamanı sadece uyuyarak geçirirler. Kim kötü olursa diğeri ona yardım eder. Birbirlerinden sadece yaşamaya çalışmalarını isterler. Yiyecekleri, odunları, umutları tükenmeye başlar. Neden birinin o kadar zahmete girip onları oraya götürüp açlıktan ölüp donmalarına izin verdiğini anlayamazlar. Yakacakları bitince evdeki eşyaları yakmaya başlarlar, yiyecekleri biter çok zayıflarlar, güçleri tükenir. Isaac evlidir ve karısı hamiledir. Aylar sonra hislerine karşı koyamaz ve yakınlaşırlar. Senna öleceklerini ama en azından kendisini seven biriyle öleceğini düşünür. Isaac ile tanıştığı günden sonra ona bir şeyler hissettirdiği için kendisini kesmemiş bir bıçağa ihtiyaç duymamıştır.
Isaac ise gözlerini açtığında Senna'ı karşısında gördüğünde üç yıl sonra ilk kez nefes alıyormuş gibi hissetmiştir.

On dört aydan sonra bunu yapan ortaya çıkar ve Isaac'ın yaşaması için her şeyi yapmaya hazır olduğundan Senna Isaac'ın kurtulmasını sağlar sonrada kendi kurtulur. Evden nefret eder ama Isaac'ın karşılığında hiçbir şey beklemeden sevgi gösterdiği yer ora olduğundan çok fazla nefret edemez.
Üç yıl önce psikiyatri tesisindeymiş kriz geçirmiş kendini öldürmeye çalışmıştır. Halüsinasyon, paranoya, hafıza kayıpları yaşamıştır. Tüm bunları ise unutmuştur. Doktor Saphira onları kontrol ederek kilitlemiştir. Özgür iradesiyle yaptığı deneylerdir. Sınava tabi tutulursa aşkın ne yapacağını görmek istemiştir. Senna ikinci bir şans istediği için doktor kendince bunu ona vermiştir. İstediği değil ihtiyacı olan kişiyi vermiştir. Senna o dönem kendini mahvediyordur ve ölmeye hazırdır. Doktor ise ona bakış açısı vermiş, gerçeği görmelerine yardımcı olmuştur. Isaac gerçeğidir ve bunu göremeyecek kadar geçmişi tarafından kör edilmiştir. Isaac onu her haliyle anlamış, korkmamıştır. Onunla birlikte inişler, çıkışlar yaşamıştır. Aşkında yargı yoktur ve onu Senna'nın kendisini tanıdığından daha iyi tanır. Ruh eşidir ve ruhunu nasıl iyileştireceğini biliyordur.
Isaac ise oramanda kaçtığı andan beri seviyordur. Kulübede ilk uyandıklarında not bulmuştur. İsterse oradan çıkabilecektir ama Senna için onu sevdiği için çıkmamıştır.
Senna doktorun neden aşkı test etmek istediğini bilmez, hayatlarıyla oynadığı için ondan nefret eder. Onu değiştirmiştir fakat kabul etmekten nefret etse de bir parçası ona minnettardır. Isaac gerçeğidir ve onu özgür bırakmıştır.

Gerilim kitabı olsa da dram daha yoğun. Bazen bunu kim yaptı diye merak uyandırsa da çoğu yerde sıkıldım, ağır ilerledi. Doktorun bunu yapışı ise saçmalıktan başka bir şey değildi. Yazar farklı kadın karakterler yaratmada çok başarılı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »