Şeytan ve Şair

8 puan

Tarihi gerçeklerin aslında anlatıldıkları gibi olmadığını savunan kitapları okumayı seviyorsanız (ki ben pek çok konuda tarihin manipule edildiğini düşünüyorum zaten) bence zevkle okuyacağınız bir kitap. Üstelik kendi adıma hiçbir Shakespeare eseri okumamışken, eserin iddialarını bir bir doğrularken hissettiğim heyecan tarif edilemez.

Evet kitap, Shakespeare’in eserlerinin aslında ona ait olmadığı gibi çok çok büyük bir iddiaya sahip ve ingilizce olarak yazılmasına rağmen hala orijinal dilinde yayınlanmaması da kitabın içeriğindeki iddiaların gerçek olabileceğine dair düşüncelerinizi de destekliyor. Ki ben de okuduktan sonra ikna olum diyebilirim.

Ne yazık ki romanın arka plandaki aksiyonlu hikâyesi, iddiaları kadar başarılı işlenmemiş. Çok fazla aksiyon romanı okuyan ya da benim gibi film seyreden kişilerin kitabın aksiyonunu ve gelişimini biraz zayıf bulacağını tahmin ediyorum.

Fakat beni okurken heyecanlandıran şey ise neredeyse her sayfada shakespeare ve dönemi hakkında ilginç bilgiler ve iddiaların karşımıza çıkması.

Bu tarz kitapları okuduktan sonra yine “keşke dünyadaki tüm bilinmeyen gerçekler ortaya çıkıverse” şeklindeki dileğimi içimden geçirmedim değil…

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »