Şeytan Tüyü (FBI/US Attorney, #1)

4 puan

Allahım, neden son zamanlarda üst üste bu kadar çok kötü kitapla karşılaşıyorum ben? Sylvia Day'in Arzulanan Kadın kitabından beri okuduğum her kitap bende hayal kırıklığı yarattı. Gerçi Arzulanan Kadın'dan sonra bazı kitaplara verdiğim yüksek notlara rağmen eksik olan bir şeyler vardı.

Şimdi gelelim çoğu kişi tarafından beğenilmiş olan bu kitap denen şeye. Hem Goodreads hem de Vikitap kullanıcıları tarafından beğenilen bu kitabı ben hiç beğenmedim. Gelin nedenlerine sırayla bakalım:

1) Kitapta en beğenmediğin şey neydi diye sorsalar kesinlikle kapak derdim. Gördüğüm andan beri hiç beğenmedim. Yani konuyla ne alakası var bu kapağın diye çoğu zaman kendime sordum. İyi haber şu ki sorumun cevabı kitabın içinde vardı. Yine de cık, hiç olmamış. En kötü kapaklar sıralamamda ilk ona girer o derece. Zaten sonraki kapakların da bundan aşağı kalır yanı yok. Okuyan cidden polisiye-romantik kitap mı okuyorum yoksa Harlequin High Life serilerinden birini mi okuyorum diye düşünür.

2) Bekarlığa veda partisi için malikane gibi bir yere gidiyorlardı. İşte kitap o kısımlara kadar berbat, acayip kötü. Akıcılık sıfır. Yazar sürekli flashback atlaması yapıp durmuş. Cameron'un cinayete tanık olmasından sonra savcı olarak geçmişini anlatıyor, sonra hop kızın babasının ölümüne atlıyor. Savcılık-şimdiki zaman-babası-savcılık diye gidip durdu.

3) Bir kadında Cameron adı nedir Allah aşkına? Tamam belki bu isim hem kadın hem erkeğe kullanılıyor olabilir bizdeki Deniz ismi gibi. Ama Cameron Diaz hariç benim gördüğüm Cameronlar erkekti. Kapakta kadın resmi olmasa yeminle gay hikayesi okuyordum derdim.

4) Yan karakterlerden sadece Collin'in bir derece önemli yer kaplaması ki kitabı bana asıl okutan kişidir Collin. Bir de ufacık bir oranda Jack. Geri kalanı at çöpe. Karakterlerin hiçbirinde derinlik yoktu. Yani Collin hariç hepsi bana çok soğuk geldi.

Sonraki kitap daha güzel diyorlar ama yok ben almayım. Ben göreceğimi gördüm.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »