Sevginin Büyüsü

9 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2015/04/beth-hoffman-sevginin-buyusu.html

Beth Hoffman'ın ülkemizde yayınlanan ilk kitabı ve kurgu dilini sevdim de... Olay örgüsü, kurgunun ilerleyişi okuru sıkmıyor ve okunması kolay yormayan bir şekilde ilerlemesi de kitabın, siz anlamadan sayfalarını çevirmenize neden oluyor. Bu,bu tür konulardaki kitaplarda çok önemli bir unsurdur.

Ayrıca, çevirmeni de oldukça iyi iş çıkarmış. Kitap o kadar akıcı bir şekilde çevrilmiş ki, okuru sıkmıyor.

Kitabın konusuna gelirsek; CeeCee, henüz küçük, ergenlik dönemlerinde, dışarılarda sorumsuzca oynayıp okula gidip gelecek yaşta olmasına rağmen çok büyük bir sorumluluğu olan, akıl hastası annesinin sorumluluğu üzerinde olan bir kız çocuğu. Annesi ile yaşadığı zorlu hayattan sonra, annesinin ölümü üzerine babası onu Tootie Teyze'nin yanına gönderiyor. Tabi Tootie Teyze'de CeeCee'yi yanında istiyor. CeeCee, teyzesinin yanına gittikten sonra değişen hayatını konu alıyor kitap.

Böyle anlatıldığında basit gibi görünebilir ama bütün bu yaşananları bir de bu kız çocuğu tarafından okuduğunuzda etkileyici oluyor, emin oldun. Zaten bu kitap başka türlü de yazılamazdı.

Bu tür kitaplara detaya girmeden yorum yapılıyor ne yazık ki, detay vermeye kalkarsam onu anlatayım bunu anlatayım derken kitabı anlatırım, size de okunacak bir şey kalmaz, bu yüzden kısa kesiyorum yorumu.

Eğer, biraz aşk romanlarından, vıcık vıcık hikayelerden uzaklaşmak istiyorsanız, müthiş bir tercih olur sizin için... hele bir de küçük bir kızın gözünden okumak... hoş bir değişiklik ve tadı damağınızda kalacak bir tat olur. :)

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »