Sessiz İntikam

10 puan

Yazarın okuduğum ilk kitabı açıkcası beklediğimden çok daha iyiydi.

Jessica Stanton sıradan, sosyete ile ilgilenmeyen biridir. Herkesten sakladığı sırları vardır. Bunlardan biri ise sosyetede ki kadınlar için tasarladığı elbiselerdir. Balolara tasarladığı elbiseleri görmek için gider. En son tasarladığı elbise ise en güzeli. Sosyetenin elbiseyi görünce vereceği tepkiyi görmek için baloya gider ama umduğu gibi olmaz. Elbisesi hiç dikkat çekmez, tüm ilgi uzun aradan sonra sosyeteye katılan kont Simon Warland'ın üzerinde toplanır.

Jessica yirmi beş yaşına girdiğinde eğer evliyse kocasına geçecek babasından kalan yüklü mirası, öldüğünü sandığı üvey abisinin mirasta gözü olduğunu, kendisini de akıl sağlığının yerinde olmadığını söyleyerek akıl hastanesine kapatmayı planladığını öğrenir. Tek çaresi evlilik. Baloda gördüğü herkesin korktuğu kontun kendisini koruyabileceğini düşünür. Üstelik Simon babasının tükettiği servet ve kalan borçlardan dolayı zor durumda ve paraya ihtiyacı vardır. Jessica da bir teklif ile gider o koruyucu kocaya kavuşacak Simon ise evlenince kendisine geçecek olan para ile babası ve karısının bitirdiği mirası kurtarabilecektir. Babasının karısı ise Simon'ın yıllar önce evlenmeyi düşündüğü sevdiği kadın. Yani yine daha önce aşık olup aldatılan bir daha aynı hataya düşmeyeceğim diyen bir erkek.

Jessica evlilik teklifi ile gittiği Simon'a bilmeden en büyük düşmanından intikam alma fırsatı da verir. Simon ile abisinin geçmişten gelen bir düşmanlıkları var intikam almak isteyen iki taraf,ortaya çıkan eski sevgili,sırlar, aşk, kovalama derken kitap akıp gidiyor.

Jessica o durumuna rağmen ayakta kalmaya başarabilen güçlü bir karakter kitapta klişe birçok yer var ama farklı yerlerde var bu küçük farklılıklar diğer kitaplardan ayrılmasını sağlıyor.
Detaylarla dolu bir kitap değil hatta aydınlatılması, gerçeklerin ortaya çıkması gereken bazı konular vardı hiç değinilmedi Simon'ıun babasının ölümü gibi. Yüzeysel hemen sona bağlanan kitaplardan, neyse ki sonu kısada olsa mutlu son.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »