Serserinin Öpücüğü (Sons of Sin #2)

9 puan

Richard'ın annesi kocası diplomatik bir görev için gittiği Rusya'dan on altı ay sonra döndüğünde Richard ile karşılar kocasını. Doğal olarak skandal saklanamaz. Richard varis olarak kabul edilmiştir ama dedikodular hiç bitmemiştir. Çocukluğundan beri alaylara, aşağılanmalara, zorbalıklara maruz kalmıştır. Tecrübelerinden öğrenmiştir ki gerçek duygulara dair en ufak bir açık sosyetenin onu kurtlar gibi parçalamasına yol açacaktır. Bu yüzden dünyaya karşı annesini ve onun davranışlarını zerre umursamıyormuş gibi bir tavır sergilemiştir. Artık küçümsenmekten, annesinin günahlarının başına kakılmasından yorulmuştur. Son duyduğu laflardan sonra Harmsworth Mücevherini bulup herkese göstermek ister. Gerçek bir Harmsworth olmasa da ellerinde ki tek varis olduğunu kanıtlayacaktır. Böylece mücevheri aramaya girişir.

Mücevher ise bir papaz kızı olan Genevieve'ye miras olarak bırakılmıştır. Richard mücevherin yerini öğrenince satın almak ister. Alamayınca papaz evine önce hırsız gibi girer. Mücevheri kolayca alabilmesi için düzenlenen akşam yemeğine Genevieve gitmeyince ikili ilk kez karşılaşır. Richard mücevheri alamayınca kılık değiştirip rahip Barrett'in öğrencisi olarak eve yerleşir. Böylece evde kalmanın yolunu bulur ve mücevheri Genevieve'den almaya çalışma mücadelesine başlar.

Genevieve babasının bilimsel makalelerinin sahibidir. Makaleleri yazar ama babası tarafından hak ettiği değeri sevgiyi bir türlü göremez. Genevieve mücevher ile ilgili kendi adında bir makale yayımlamayı düşünür. Bilim dünyasını sallayacak, özgürlüğünü nihayet babasından kurtarma şansı olacaktır. Mücevheri elde etmek için başlayan kovalamaca ise bir aşkı doğurur.

Bu kitap ile yazarın çıkan tüm kitaplarını okumuş oluyorum. Serinin ilk kitabını çok beğenmiştim ama bu kitap ilk kitap kadar güzel değildi.
Ortalara doğru biraz sıktı, gereksiz yere uzatılmıştı ama neyse ki toparladı kitap.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »