Serserim Benim (Bachelor Chronicles, #2)

7 puan

Serserim Benim, Bachelor serisinin ikinci kitabıymış fakat ilk kitaptaki karakterlerin bu kitapta olmadığını öğrendiğimde okumaya karar verdim. Öncelikle, kapak beni benden aldı söylemeden geçemeyeceğim işte tarihi aşk romanlarında böyle şeyler görmek istiyorum ben : ))
Miranda’nın hayatı Oxley kontu ile nişanlıyken gittiği bir opera da, Deli Lord Jack Tremont’un onu metresiyle karıştırıp öpmesiyle altüst olur. Miranda yerle bir olan itibari yüzünden ailesi tarafından akrabalarının yanına gönderilir. Onlar ölünce de, babasının şehre geri dönmemesine dair itirazlarının neden olduğunu öğrenince de, kimliğini değiştirerek bir kızlar okulunda öğretmenlik yapmaya başlar. Verdiği ders görgüdür ki genç kadının ilk elden tecrübe ettiği gibi bir leydinin hayatı saniyeler içinde tepetaklak olabilir.
Jack, kitabın başlarında vurdumduymaz, sarhoş, kumarbaz, tam bir sorunlu tip olarak karşımıza çıkıyor. Aslında, oldukça sarhoş olmasından dolayı kadının suratını hatırlamıyor fakat öpüşünü de hiç unutmuyor. Vicdan azabı ve akrabasından birinin ölümü üzerine Londra’dan uzaktaki bir malikaneye yaşamaya geliyor, ki burada bayağı işler dönüyor. En ufak bir şey tahmin etmenize neden olabilir ama orada saklı kalan bayağı da bir sır var.
Tabi ikisinin de yeni kurdukları hayatlar fırtına yüzünden karşılaştıkları zaman tepetaklak oluyor. Miranda onu hatırlarken, Jack hatırlamıyor. Tabi bu birbirlerine aşık olmamalarına da engel olmuyor tabi. Genç kadın onun hiç de değişmediğini düşünse de başlarda sonradan gördüğümüz üzere bayağı değişmiş. Hem mizacı hem yaptıklarıyla tabi.
Kitapta en beğendiğim ve okunmasına özellikle katkı sağlayan şey Miranda’nın öğrencileri oldu bana göre, oldukça kahkaha attıracak planlar yapıyorlar. Miranda ile beraber evlerine dönüş yapan üç kız öğrenci oluyorlar kendileri. Kitap aslında oldukça durağan olmasına rağmen son birkaç bölüm aksiyon ve diğer her şey yüksek seyirde ilerliyor. Bence, yazar tarihi aşk romanları okuyucularının bir şans vermesi gereken biri.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »