Serserim Benim (Bachelor Chronicles, #2)

8 puan

Miranda Mabberly ilk kitapta ki Alex'in kuzeninin eşinin kardeşi olan Oxley Kontu ile nişanlıdır. Zengin olan babası bile bu evliliğe sevinmiştir. Miranda ise bu nişanı istememiş fikrini bile sormamışlardır. Bayan Emery'nin kibar bayanları eğitme kurumuna gitmiştir bu yüzden ailesine ve ülkesine karşı olan görevinin ne olduğunun bilicindedir. Ama Miranda bu evlilikte hoşnut değildir. Ona göre bir kont nazik, kültürlü, alımlı, çekici, beyefendi, kahraman olmalıdır fakat nişanlısı bu özelliklerin hiçbirini taşımaz. Oxley kontesi de kendisini istemez oğluna uygun görmez. Birazda olsa lekelenmek ister. Böylece kontu kaçıracak hayallerinde ki adamı bulma şansı olacaktır. Kendisini, servetinden bile daha fazla sevecek nazik, düzgün, beyefendi bir şövalye ister. Kalbinin hızlı atmasını sağlayacak, başını döndürecek biri olmalıdır. Bu düşünceler içindeyken operada çapkın Jack Tremont kendisini sevgilisiyle karıştırıp öpünce ikisinin de hayatı tamamen değişir. Bu ilk kitapta olmuştu ve büyük bir skandala neden olur.
İtibarı yerle bir olduğu için ailesi Miranda'ı dışlar. Jack kendisiyle evlenmeyince akrabalarının yanına gitmek zorunda kalır. Babası işini ayakta tutacak soylu evlilik planları suya düşünce sinirlenip tek kızıyla olan bağını koparır. Ailesinin hayatından tamamen çıkarılır öldüğü yayılır. Akrabaları evlenmesi için uğraşmıştır. Miranda ise hayalinde ki gibi birini bulamamıştır. İstediği soylu, onurlu, cesur ve Jack'in unutamadığı öpücüğünden sonra tutkulu biridir. Bu yüzden senelerce beklemiştir. Ailesine mektupları hep cevapsız kalmıştır. Akrabaları ölünce kuzeniyle yaşaması için daha uzağa gönderilir ama Miranda gitmez bayan Emery'nin yanında öğretmenlik yapmaya başlar. Okulun itibarı içinde adını değiştirip Jane Porter olur. Okul Miranda için kusursuz bir sığınak olur. Hep Jack'in bir gün gelip kendisini bulup, öpücüğünü unutmadığını söyleyerek evlenme teklifi edeceğini hayal etmiştir. Artık hayatını mahveden adamı düşünmemeye karar vermişken o adam hayatına bir kez daha dalar

Jack yıllarca sorumsuz, çapkın, sarhoş bir hayat sürmüştür. Fakat artık bir zamanlar herkesin gözdesi olan itibarı yerlerde sürünür. Abisi yaşadığı skandaldan sonra ona aile hazinesinden tek kuruş vermemiş bütün gelirine el koymuştur. İtibarını kaybeden kuzenini okuldan alıp getirmesi karşılığında abisi borçlarının bir kısmını ödeyecektir bu yüzden yıllar sonra Londra'dan ayrılır ve okulda Miranda ile karşılaşır. Tabi Miranda'ı önce hatırlamaz ama bir süre sonra onun sakladığı düğmenin sahibini kıskanır halde bulur kendini.
İkili yıllar sonra karşılaştıklarında geçmişteki yanlış anlaşılmalar ortaya çıkar ve ikili birbirine karşı koyamaz.

Kitap güzeldi. Karakterleri önce ki kitaptan tanıyoruz. Yıllar sonra birbirlerine kavuşmaları güzeldi. Miranda'nın öğrencilerine bayıldım çok eğlenceliydiler. Keyifli bir kitaptı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »