Sensiz Olamam (Kayıp Lordlar Serisi #1)

8 puan

Westerfield Akademisinin sahibi Agnes'in ilk sınıf öğrenleri olan ve birbirlerine kardeş gibi yakınlaşan altı kayıp lord vardır. Bunlardan biri Portekiz'dedir. Biri Fransa'daki kargaşada kaybolmuştur ve diğer üçü Alex Randall,James Kirkland,Will Masterson bir gece kapısına gelip diğer arkadaşları sınıfın en gizemli ve sevileni Ashton dükü Adam'ın öldüğü haberini getirir. Adam Agnes'in ilk öğrencisidir. Seyahatlerinden dönmüş ne yapacağını bilmez haldeyken parkta özel eğitmeni ile anlaşamayan ağaç tepesinde ki Adam'ı görmüş ve doğuştan iyi aileden gelen ama huyu kötü olan oğlanlar için akademi kurmaya karar vermiştir. Öğrencileri için adeta bir anne olmuş okul bittikten sonrada sık sık ziyaretine gelmişlerdir. İlk öğrencisi Adam'ın babası düklük sırasının kendisine gelmeyeceğini düşünen bir kuzendir. Hindistan'da bir kadınla evlenmiş tüm varisler ölünce unvan Adam'a kalmış ve Hindistan'dan annesinden alınıp İngiltere'ye getirilmiştir. Bu yüzden dışlanmış,hep hor görülmüştür. Mekanik aletler yapma konusunda fazlasıyla tutkuludur. Yeni buharlı yatını denerken dönecekleri sırada kazan patlamış ve tekne anında batmıştır. Cesedi bulunamadığı içinde öldüğü düşünülmüştür.

Mariah Clarke çocukken çingene kanı taşıyan büyükannesi ile yaşamıştır. O öldükten sonra babası her yere onu yanında götürmüştür.Babasının parasız kaldığı zamanlarda büyükannesinden öğrendiği gibi köylerdeki panayır yerlerinde fal bakmıştır. Babası kağırt oyununda Hartley malikanesini kazanınca da oraya yerleşmişlerdir.Fakat yerleşir yerleşmez babası soyguncular tarafından öldürülmüştür. Babasının ölüm haberini vermeye evi kazandığı adam gelir. Ayrıca babasının evi kazandığı oyunda hile yaptığını iddia eder. Mülkünü geri istemeye gelmiştir. Mariah öksüz kalmıştır oda mülkünü geri ister. İkisi içinde pratik bir çözüm önerir. Onun bir eşe Mariah'ında kendisini koruyacak bir erkeğe ihtiyacı vardır. Bu yüzden evlenme teklifi eder. Mariah'da bir kumarbazla evlenmek istemez. Ondan kurtulabilmek için evli olduğunu söyler. Kendisini koruyacak bir kocası olursa hayatı daha kolay olacaktır. Dilek ritüeli yaptığı bir gece ayinden kafasında ki sahile git sesiyle uyanır ve sahilde bir adam bulur. İstediği koca ayağına gelince bu fırsatı değerlendirir. Sudan çıkardığı Adam'a evli olduklarını söyler ve olaylar başlar.
Adam hafızasını kaybetmiştir geçmişine dair hiçbir şey hatırlamaz.Bir karısı olduğunu öğrenince hatırlamasa da birlikte zaman geçirdikçe duygular ortaya çıkar ve söylenen yalanın bile önemi kalmaz.

Kitap serinin ilk kitabı ben çok beğenmedim. Bir güzel bir sıkıcı oldu çok beğendiğim bir kitap olmadı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »