Seni Kalbime Yazdım (Legend of the Four Soldiers, #3)

10 puan

Serinin üçüncü kitabı aslında ikinci kitapta gördüğümüz Sör Alistair ve Helen Fitzwilliam'ın hikayesi. İkinci kitaptan Melisandre toplum tarafından metres olduğu için dışlanan Helen ile herkesin aksine konuşmuş ve Helen dükten çocukları ile kaçarken ona yardım etmiş ve onu İskoçya'da ki Alistair'in kalesine göndermişti.

Helen'in babası bir doktordur. Hasta ziyaretlerinde babasına eşlik edip, yardım etmiştir. Yine böyle bir ziyarette Lister Dükü ile tanışmış ve metresi olmuştur. Dük kendisine ait olan hiçbir şeyden vazgeçmeyen bir damdır. Helen ile senelerdir birlikte olmamış başka metresler edinmiştir ama Helen'i bir türlü bırakmamıştır. Çocuklarıyla yıllardır iki kelime bile konuşmamıştır ama Helen'i ve iki çocuğunu malı olarak görür. Sekiz yıl önce Helen kızı bebekken dükü terk etmek istemiş ama dük bebeğini alıkoymuş, çocuğunu istiyorsa ilişkisini sürdürmesi gerekmiştir. Helen düke aittir ve hiçbir şey bunu değiştiremezdi. Helen'de tüm köprüleri ateşe verip dükü terk etmeye karar vermiştir. Böylece Alistair'in kapısına dayanır onun yeni kahyası olduğunu söyler.

Alistair Spinner Falls'taki katliamda yaralananlardandır. Altı yıl önce yirmi sekizinci alay pusuya düşürülmüş alayın hepsi katledilmiştir. Alistair'de dahil olmak üzere birkaç kişi oradan canlı kurtulmuştur. Aslında Alistair alayın bir üyesi bile değildir. Kitabının araştırmaları için orada olan bir sivil olmasına rağmen yüzünden yaralanmış, tek gözünü ve sağ elinin işaret parmağı ile küçük parmağını kaybetmiştir. Dönmesine üç ay kala oraya düşme talihsizliğini yaşamıştır. Onu gören herkes özellikle çocuklar ve kadınlar çığlıp atıp kaçmıştır. Düşüp bayılanlar bile olmuştur. Bu tepkilerden dolayı insanların bulunduğu yerlerden hoşlanmaz ve kendini kalesine kapatmıştır. Helen ve çocukları kapısına dayanınca şaşırır. Kahyası yoktur ve kahya edinmek gibi bir arzusu da yoktur. Arkadaşının karısı vikontes Vale kendisine kahya göndermiştir. Alistair gece kalmalarına izin verir ama sabah onları gönderecektir. Helen karalı olduğundan kısa bir sürede olsa kalmaya ikna eder Alistair'i. Kalenin Helen'in dokunuşlarına ihtiyacı vardır tabi hem fiziken yaralı hem de ruhen yaralı Alistair'in de.

Normalde yazarın kadın karakterlerini çok sevmem ama Helen'e bayıldım. Çocukları, Alistair'in çocuklarla ilişkisini, daha kaleye adım attıkları ilk anda değişen hayatlarını okumak güzeldi.
İkilinin ilişkisi çok ama çok güzeldi. Alistair'in yaralarıyla yaşamayı Helen'in ise geçmişiyle yaşamayı göze alması harikaydı. Bu kadın nasıl böyle güzel karakterler yaratıyor hayranım. Serinin en güzel kitabı bayıldım.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »