Sen Kimseyi Sevemezsin

8 puan

Uzun zamandır okuduğum en eğlenceli kitaptı diyebilirim. Aslında historical okumaktan sıkılmış biri olarak beni şaşırttı da denebilir. Belirtmeden edemeyeceğim, yazarla ilk tanışıklığımdı ve kitabı kapatınca başka kitabı var mı acaba diye merak etmeye başladım :)

Önce karakterlerden biraz bahsedeyim: Benim için kitabın vazgeçilmezi elbette Pia oldu... Allah'ım yazar o kadar sevimli bir karakter yaratmış ki, anlatılan kadar güzel olmasaydı da Fia'yı severdim. Kızımız güçlü İskoç Lordlarından Duncan Maclean'ın kuzeni... Tek bir arzusu var o da Londra'ya gidip yazdığı oyunları kraliçe Elizabeth'e okutabilmek. Ve bu amaç uğruna göze almayacağı şey yok. Bu yüzden bir gece kaledeki şamdanları bir çuvala doldurduğu gibi kütüphane penceresinden kaçmaya niyetlenir. Ta ki pencerede bir yabancıyı görüp onu aşağı itene dek... İşte kızımızın Lord Thomas'la tanışıklığı da tam bu an gerçekleşir. Her ne kadar Fia onu hırsız zannetse de Thomas gizli bir görev için oradadır.

Belirtmeden edemeyeceğim; ikilinin arasında geçen konuşmalar o denli komik, öyle eğlenceli ki kitap nasıl akıyor anlayamıyorsunuz. Bu ikilinin kaçma girişimleri Fia'nın uyuz hayvanlara olan zaafları yüzünden sekteye uğruyor ve kaçınılmaz son yakalanıyorlar. Neyse sizlere çok detay vermeyeyim :) Neticede çiftimiz evlenmeye mecbur bırakılıyor ve beraberce Londra'ya dönüyorlar. Dönüşleri de hiç kolay değil; önlerinde zorlu bir deniz yolculuğu ve aralarında da önlenemez bir çekim var...

Londra'da işler ikisinin de planladığından farklı gelişiyor ve sonuçta mutlu son okuyorsunuz. Detaya inersem okumanıza gerek kalmaz:) Karakterlerden birinden daha bahsetmeden geçemeyeceğim Vikont Robert... Bu adama o kadar çok güldüm ki anlatamam... Umarım yazarın onun hikayesini anlattığı bir kitabı vardır.
Ve yine aynı şekilde katı Lordumuz Duncan'ın da Ak Cadısıyla başına gelenleri merak etmiyor değilim:)
Yani diyeceğim o ki arkadaşlar, bu kitabı okumadıysanız okuyun, pişman olmazsınız :)

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »