Satış Garantili Altmış Roman Konusu

7 puan

Çok ilginç bir Sarane Alexandrian eseri: Roman desem değil; öykü desem değil; derleme desem değil; antoloji desem değil; kuramsal bir kitap desem, cık. Farklı, bambaşka bir şey.

İnternette dolaşırken farkettiğim ve bir şekilde edindiğim bu ilginç kitap; tarihi roman, fantastik polisiye, pornografik roman, gerçeküstü roman, soyut roman, politik roman vb. bir çok türde 60 ilginç roman konusunu barındırıyor. İnsan baya bir meraklanıyor acep nedir bunlar deye.
Okuyunca görülüyor ki yazar, hakikaten çok farklı onlarca roman konusu ve biçimi olabileceğini kanıtlıyor. Her roman konusu ortalama üç sayfayla özetlenmiş ve bazılarının başına biçim hakkında bilgiler serpilmiş. Yazmak için konu ve okumak için farklı tatlar arayanlara tavsiye edilir. Ben yarım bıraktım ama sevmediğimden değil, sonra okurum diye. Yazara dair en çok hoşuma gidense o büyük özgüveni:
Önsözden geliyor:

"Burada, gerçek orijinal konular sunuluyor ve biri bana meydan okuyacak olursa bunların her birinden dört başı mamur bir roman çıkarmayı da bilirim. Dahası, bu altmış romanı kafamda şimdiden kurdum ve her birinden şimdi burada anlatmayacağım bir sürü yan roman bile çıkardım. Benim nihai amacım, ister gerçekten yazılmış olsun isterse sadece zihinde tasarlanmış olsun, dünyadaki bütün romanların az sonra aktaracağım türlerden birine ait olduğunu kanıtlamaktır."

Heh hey!

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »