Sana Muhtacım (Bridgerton, #6)

5 puan

Michael Stirling için hayatının dönüm noktası Francesca Bridgerton'u gördüğü andır. Kuzeni ile Frencesca'nın evlilik haberinin kutlandığı yemekte Francesca'yı görür görmez aşık olur. Kadınların peşinde koştuğu,kovaladığı hovarda bir hayattan sonra ona bir kez bakmış ve aşık olmuştur. Fakat o ailesi ölünce babasının yanına aldığı kardeşten öte kuzeninin karısıdır. Kuzeni John ondan bir yaş küçüktür fakat Kilmartin kontu olan odur. Babaları ikizdir ve John'un babası yedi dakika önce doğduğu için varis John'dur.

Frencesca kendini hep ailesinin geri kalanından farklı hissetmiştir. Diğerleri cana yakınken o içine kapanık daha temkinlidir. Sevdiği,ruh eşi olan kocası ile evlenip ailesinin evinden ayrılarak daha sakin bir yaşama geçmek onu rahatlatmıştır.
Kocasının kuzeni Michael iki yıllık evliliğinde en yakın arkadaşı olmuştur.Onunla bir yürüyüşten döndüğünde ise kocasını ölü bulur. Böylece yirmi iki yaşında dul kalır. Birde kocasının ölümünden sonra hamile olduğunu anlayıp bebeğini de kaybedince daha çok üzülür. Yalnız hisseder ve kocasını kendisi gibi tanıyan tek kişiye Michael'e ihtiyaç duyar. Kocası ile tek bağlantısı o iken onun mesafeli tavırlarına katlanamaz.

Michael ise hiç istemese de bir gecede kontluğa yükselir.Kuzeninin sadece karısına göz dikmişken,karısı hariç kuzeninin sahip olduğu her şey onun olur. Üzüntüsü bile Frencesca'a olan hislerini değiştirmeyince suçluluk hisseder. Önce uzak durur ve sonrada Hindistan'a gider.

Ardan geçen dört yılda Frencesca dulluğa alışır.Tekrar evlenmek kocasına saygısızlık gibi gelse de çocuğu olmasını çok ister. Bu yüzden sezon için Londra'ya gider ve yeni gözde bekar olur. Michael dönünce de ona yeni unvanına alışma sürecinde yardımcı olur. Çöpçatanlığa bile başlar. Fakat bir süre sonra onu ilk kez bir erkek olarak görür bu kendisini tedirgin edince de İskoçya'ya döner. Colin Michael'in aklına kardeşi ile evlenmesi fikrini koyunca Michael de arkasından gider. Sonrasında da tekrar tekrar evlenme teklifi ve hayır hazır değilim,yapamayız süreci başlar. Frencesca başka şeylere hazır ama. Neyse ki sonunda kabullenebilirler.

Önceki kitaplarda Frencesca'ı hiç göremiyorduk varlığını bile hatırlamıyordum. Zaten hiç sevemedim. Eski ve yeni kocası arasında arada kıyaslama yapsa da eski kocamı sevmiyordum,mutlu değildim klişesinin olmaması ve ilişkilerinin kocası ölür ölmez başlamaması güzeldi.Fakat burada da biraz geç mi kaldılar ne. Son 100-150 sayfa arası ikiliye yoğunlaşıldı. Hep iç dünyalarını okuduk sıfır olay bu yüzden sıkıcıydı biraz. Kitap son iki kitapla hemen hemen aynı anda geçiyor. Colin evlenmiş,Eloise de evleniyor. Bayıldığım kardeşler çok çok az vardı. Kısacık küçük kardeş Hyacinth,Colin ve anneleri onlardan da kısa Kate Sophie ve Eloise diyalogları vardı.En sevmediğim kardeş ve kitap oldu.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »