Sabır

10 puan

Patience Emmalina Dare'nin evlenme zamanı gelmiştir. Güzel olduğundan peşinde bir çok kişi olsa da o hala istediği birini bulamamıştır. On beş yaşındayken müzik öğretmenine aşık olmuş ve karşılık alamamıştır. Bunun acısını yaşamış ve yeni toparlanmıştır. Aşkı, müziği ve mükemmellik arayışıdır. Romantik aşk ona göre değildir ama ablasının evinde Matthew ile karşılaşınca işler değişir. Aralarında kuvvetli ve kaçınılmaz bir çekim vardır. Matthew'i hiçbir erkeği istemediği kadar çok ister ve fazla karşı koyamaz.

Matthew Morgan Hawkmore gayrimeşrudur. Hayatı boyunca dürüst, nazik, namuslu, iyi bir insan olmaya çalışmıştır. Okulda derslerinde başarılı olmuş, mezun olduktan sonra servet kazanmıştır. En yüksek sosyal çevreye girmiştir. Güzel, asil, sadık ve koşulsuz bir aşk aramış bunu bulduğunu sanmıştır. Gerçek babası bir bahçıvandır. İlk kitapta gazetede yayınlanmış ve herkes bu sayede öğrenmişti. Gerçekleri öğrendikten sonra Matthew'in hayatı alt üst olmuştur üstelik nişanlısı da kendisini terk edince aşka kapılarını kapatmıştır. Aşkın kendisini idare etmesine izin vermiştir ve bir daha buna izin vermemeye kararlıdır. Zor günlerin de karşısına çıkan abisinin karısının kardeşi olan Patience ile aralarında oluşan çekim her şeyi değiştirir. Daha nişanlıyken Patience'i görür görmez istemiştir. İlk öpücükten sonra üç ay geçer ve bu süreçte Matthew Patience'i aklından çıkaramamıştır. Önce direnmek istemiştir fakat zamanla direnci kırılmıştır. Geceleri uyumadan önce son düşüncesi Patience, sabahları uyandığınsa ilk düşüncesi yine odur. Rüyaları ve hayalleri onunla doludur. Eski nişanlısı artık umurunda değildir. Artık onun için önemli olan tek kadın, kendisine ait olan Patience'dir. Patience onun için yaratılmıştır, hiçbir kadını onu istediği kadar istememiştir ve istediği tek kadındır. Patience'nin peşindeki hiçbir talibi ona sahip olamazdı. Patience'de Matthew'i düşünmeden tek bir gün bile geçirmemiştir ne kadar karşı koyabilir ki?

Birde Matthew'in eski nişanlısının babası sürekli onun hakkında konuşup, iftira atmış, işlerini baltalamıştır. Maddi durumunun kötüleşmesini sağlamıştır. Matthew'de onu alaşağı etmeye kararlıdır. Onun mahvını görüp zafer kazanmak ister ve dışlandığı toplumda eski yerini almaya kararlıdır.

İlk kitap kadar duygu yüklü değildi ayrıca Matthew'in ilk kitapta ki halinden eser yok. Bu kitapta bambaşka, hükmeden bir Matthew vardı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »