Rüzgarda Savrulan Küller

10 puan

Alaina MacGaren Güney Amerika'lıdır. Savaş yüzünden ailesini kaybetmiştir. Abisi kayıptır ve evini terk etmek zorunda kalır. Kuzeyliler onu casus olarak suçlayınca kaçmaktan başka çaresi kalmaz. Saçlarını kesip erkek kılığına girerek New Orleans’daki amcasının yanına gider.
Kuzey ordusunda görevli askeri doktor yüzbaşı Cole Latimer ile tanışması ile hayatı tamamen değişir. Cole Alaina'i kurtarır üstelik ona hastanede iş ayarlar. Cole bu işi erkek çocuğuna ayarlar. Alaina önce kabul etmez bir Yanki'nin emrinde çalışmak istemez. Ama başka çaresi yoktur. Çocukken hep erkek kardeşleri ile boğuşmuş, bir erkek çocuğu gibi büyümüştür. Böyle bir kılık değiştirmeyi başarı ile gerçekleştirebilecek biri varsa o Alaina'dir.

İkili daha tanışır tanışmaz tartışmalara başlar tartışmalar genel de kuzey-güney kavgaları olur.
Alaina Cole ile iş dışında görüşmeyeceğini bu yüzden de yakalanmayacağını düşünse de Kuzeni Roberta’nın Cole'den etkilenmesi ile sık sık bir araya gelmeye başlarlar. Kuzeni sonun da Cole ile evlenmeyi başarınca da zaten karışık olan durumlar iyice karışır.

Alania çok çalışıp kendini herkese sevdirir ama tartışmalara girmekten de geri kalmaz. Başı derde girince de Cole koruyucu olarak yanında belirir.
Erkek kılığına girip çalışmak, herkesi buna inandırmak ne kadar zor olsa da vazgeçmez. Tabi kimliği hep gizli kalmaz ortaya çıktıktan sonra yaşananlar, sürekli ortaya çıkan yeni olaylar, şimdi ne olacak derken kitap bitiyor.

Yine yazarın harikalar yarattığı bir kitabı daha.
Çok güzeldi kitap çok beğendim severek okudum. Kitabın kalınlığı başta göz korkutsa da okumaya başlayınca nasıl bitti anlamadım. Bu ikili neler çekti böyle okurken hem üzüldüm, hem sinirlendim, hem kızdım bütün duyguları yaşattı kitap. Mutlaka okunacaklar arasında yer almalı. Ayrıca bir yazarın tüm kitapları mı güzel olur yazarın beğenmediğim bir kitabı olmadı henüz.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »