Rüzgar Gibi Geçti

7 puan

www.seymaatasoy.com

Rüzgar Gibi Geçti Scarlett O'Hara'nın bir hayli kalabalık aşk hikayesini anlatıyor. Kitabın arkasında "Güçlü ruhu, çarpıcı güzelliğiyle Scarlett O'Hara, hür ve etkileyici Rhett Butler ve romantik, son derece yakışıklı Ashley Wilkes'ın içinde bulunduğu aşk üçgeni" diye bahsedilmiş. 1937 yılında Pulitzer ödülü kazanan bu kitap Amerikan İç Savaşı'ndan önce başlayıp savaşın Konfedere Devletler üzerindeki etkilerini, yaşadıkları zorlukları da gözler önüne seriyor.

Bu kitap hakkında diyebileceğim ilk şey "Sonunda bitirebildim." oldu. Bendeki basımı 832 sayfa olan bu kitabın yazıları da oldukça küçüktü. Yani okumam biraz zaman aldı hatta elimde süründü diyebiliriz.

Okurken biraz taraflı okuduğum söylenebilir çünkü Scarlett'ı hiç sevemedim. Ama Rhett Butler'dan gerçekten çok hoşlandım. :)

Zaman zaman biraz hareket, heyecan kazansa da çoğunlukla beni sıktı. Bazı bölümler fazla uzatılmışken, önemli detaylar çok çabuk geçiştirildi. Aslında bu önemli detaylar her seferinde beni şaşırtıp, ufak bir şok etkisi yarattı.

Eğer "Ben şu sıralar aşk, hırs, gurur içeren, sonunda da ağlayabileceğim bir kitap okumak istiyorum, bu kitabı da kısa sürede bitiririm arkadaş." derseniz okuyun derim. :)

Kitabın aynı isimle 1939 yılında çekilmiş filmi de var. En kısa zamanda onu da izlemek istiyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »