Pamuk İpliği

7 puan

Kitapla ilgili ne söylesem bilemiyorum. Romantik aynı zamanda şaşırtıcı bir kitaptı.

İlk olarak hikayenin aşkla başlaması hoşuma gitti. Her zaman sonunda kavuşurlar ve mutlu son ile biter. Bu sefer o mutlu son'dan sonra ne olduğunu ve aslında işlerin orada bitmediğini gördük.

Brian ve Erica evlilik için gün sayarken, Erica'nın annesi Karen sayesinde çok kötü günler geçirdiler. Benim için kitabın yıldızı Brian'dı. O kadar tatlı ve romantik ki, gerçek olduğuna inanmakta zorluk çekiyorum.

Tabi ki hikaye sadece Erica ve Brian etrafında dönmüyor. Kitabın ilk yarısında, bütün malzemeler hazırlandı, her bir karakteri tanıdık ve ikinci yarıda yemek hazır! Öyle güzel bir yemekti ki tadı damağımda kaldı.

Erica, Brian, Griffin, April, Wilson ve Rita, bu hikayenin 3 çiftini oluşturuyordu ve aslında hepsine müdahale eden bir kişi vardı, Karen. O ne biçim bir anne ya. Hayret ettim okurken. Dallas'ı izlemedim ama izlesem bundan farklı olmazdı sanırım. Entrika ve yalanlar havada uçuştu. Son 100 sayfasında öğrendiğim gerçeklerle ağzım açık okudum.

Kitapla ilgili sevmediğim nokta, fazla elektriklenme olması. Dediğim cinsellik değil ki burada gördüğümün 5 katını elimi salladığım bir kitapta bulurum. 3 çiftin de aralarında cızırdama olmadan konuşma dahi yapamaması garibime gitti. Ee haliyle de trafo patladı bir kaç kere :D Bu konuda dozajı kaçmış biraz. Neyse ki ikinci yarıda bu toparlandı.
İkinci nokta ise, karakterlerin içe dönük kısımlarını sevmedim. Tabi bu kişisel bir zevk. Sürekli ne yaptım, nasıl yaptım, şimdi ne yapayım nerelere gideyim tarzını hiç bir kitapta sevmiyorum. Aksiyon insanıyım çabuk sıkılıyorum :D Ve kitabın içinde olan durumları tasvip etmeyip, yöntemleri onaylamasam da Karen gibi bir karakteri okuduktan sonra diğerlerine kızamadım. Yılın kötü karakterini hak edecek performans sergiliyor.

Sonuç olarak ortalamanın üstünde buldum ve beğendim. Dediğim gibi okuduğum sırlar çok şaşırtıcıydı ve 3 ayrı çifte yer vermesi olayı monotonluktan kurtarmış. Fazla beklentiye girmemeyi kabul ederseniz tavsiye ederim (:

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »