Pabucumun Ajanı -2

10 puan

Macera yandığı yerden devam ediyor, bizi de yakıp kül ediyor :)

Pabucumun Ajanı 1 ve 2... Seri bence türünün en iyi örneği.

Bazı romantik komediler güldürür, dram kitapları vardır ağlatır. Macera romanı okursun kan damarlarında heyecanla dolanır. Ama Pabucumun Ajanı okuyorsanız, tüm bu etkiler yalnızca bir kitapta toplanır. Sanki Asude bu seri de şunu demek istemiş:) Ben romantik komediyi öyle bir yazarım ki böyle bir aşkın hayallerini kurarsınız, araya öyle de güzel macera serpiştirir, yeri geldiğinde boğazınızı düğüm düğüm ederim ki hangi duyguyu yaşayacağınızı şaşırıp kalırsınız. O öyle demiyorsa bile ben iliklerime kadar bunu hissettim :)

Kurumsal kasıntı, tam bir diktatör, fazla disiplinli, ultra karizmatik CEO Tuna ile onun tam aksi, pasaklı, tembel, inatçı, çılgın bir cadı Deniz'in aşkı ikinci kitapta tüm hızı ile devam edip fırtınalar kopartıyor. İlk kitapta didişme, çekişme ile bize harika anlar yaşatan çiftimiz şimdi daha da aşık ve tutkulu. İkinci kitap şu bakımdan da çok güzel, çünkü Tuna artık duygularıyla savaşamaz hale geliyor. Aşkı saçma bulan Uranüslümüz tüm direnmelerine rağmen aşka karşı savaşında yeniliyor. Belki de hayatının en başarılı yenilgisi.

Ama işte kitapta sular durulmuyor çünkü ortada yalanlar var, katil olma isteği uyandıran bir eski sevgili var. Sonra işin içine giren aileler var. Bir yandan fena halde kahkaha, bir yandan da gözleri yaşartan hüzünlü anlar var.

Kitapta var da var :) Ve bu kitapta hanımlar, Tuna'ya aşık olmak, henüz evli değilseniz böyle bir eşe sahip olmak için dua edip durmak garanti :) Bir de adam evet kasıntı, katı falan ama bazen de fena muzip :) Onu o haliyle okurken otuz iki dişim meydanda gezdiğim ise bir gerçek :)

Kitap sadece Tuna ve Deniz aşkı ile yeterli kalmıyor. Birde kitabın tatlı, sempatik çifti Yasemin ve Mert var, ki itiraf ediyorum benim bazı yerlerde bu çifte olan hayranlığım daha ağır bastı.

İlk kitabı okuyanlar bilir. Serseri bir çapkın olan zengin Mert Kutlar, kendini orta halli memur Murat olarak tanıtıp, yalanlarla pat diye Yasemin'in hayatına girdi. Sözde bu kız gönül eğlencesiydi ama bir baktı onun gönlünün efendisi oldu. Hızlıca, şiddetle, çaresizce bu kıza aşık oldu. Ama ya yalanlar ne olacak? Dürüst, onurlu hemşire Yasemin hiç mi gerçeklerin farkına varmayacak?

Bu çiftçimiz de aşkı, atışmaları, hüzünlü anları, mutlulukları ile kalplerde taht kuracak.

İki çiftin bir araya geldiği yerlerse inanılmaz güzel, sanki bünyeye yüksek dozda mutluluk verilmiş gibi hissettiyor.

Hımmm şey bir de, bu kitapta Tekin var. Tekin pek tekin biri midir bilemem ama aşk hikayesinin merak edileceği kesin :)

Bitmesini istemedim ama bir çırpıda da okuyup bitirdim Pabucumun Ajanını. Hani bazı kitaplar var ya, ölmeden önce mutlaka okumanız gereken kitaplar sınıfına girer. İşte bu kitap, daha doğrusu benim için tüm Asude kitapları o listede zirve. Tabii Allah uzun ömürler versin de daha çooook kitaplar okuyalım :) Listeyi genişletip duralım :)

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »