Önyargı

6 puan

Yazarın okuduğum ilk kitabı "Önyargı",konusu diğer historical romanlarla aynıydı. İngiliz Elizabeth Anna Perry'in hayatı, abisi Adam'ın işlediği bir suç nedeniyle geri dönmesiyle alt üst olur. Ve sonucunda korkusuz, barbar İskoç kontu Andrew James Donaway'ın esiri olur. Sonlara doğru tüm yanlış anlamalar ve Elizabeth Anna Perry'in kendisiyle ilgili bilmediği sır ortaya çıkıyor. Kitap güzeldi ama bazı yerlerde çok sıkıldım özellikle Elizabeth Anna Perry'in Andrew'e karşı takındığı bazı itici tavırları çok sıktı.

Adam ile Rose bu ikiliye sinir olmadım dersem yalan olur. Elizabeth ile Andrew'in tanışmalarına sebep olmaları iyi bir şey olsa da birbirlerini yanlış anlamalarına ve bazı yalanların aralarını açmasına sebep oldular(kendilerinin dinleme gibi özelliklerinin olmadıklarını saymazsak).

Kitap okunmayacak gibi değildi. Sadece Elizabeth'in Andrew'e karşı bir iyi bir kötü tutumu beni biraz sıktı ve sinir etti.


Beğendiğim bir alıntıyı da paylaşmak isterim:

- "Korkmuyorum haklısın. Çünkü sana baktığım zaman içinde sakladığın adamı görüyorum."

Andrew, kızın itirafı karşısında şaşırarak ne diyeceğini bilemedi. Elizabeth gerçekten de herkesten sakladığı yanını görüyor olabilir miydi?

- "Çünkü o adam bir tek senin yanında ortaya çıkıyor."

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »